Åbo Underrättelser

Inga köksindrag­ningar i Kimitoöns nya budgetförs­lag

» Fullmäktig­e tar ställning till budgeten på sitt möte i februari.

- Monica Forssell

Kimitoöns kommunstyr­else godkände på måndagen kommunens budget för i år samt ekonomipla­nen för åren 2021– 2022.

Utan omröstning­ar godkändes budgeten ändå inte. Rune Friman (Fri samverkan) föreslog att budgeten remitteras för ny beredning. Han fick understöd av Maria Manelius (FS).

– Min åsikt är att det fortfarand­e finns så många oklarheter i det här förslaget att nämnderna absolut borde ha fått granska det ännu en gång, innan det går vidare, säger Friman.

RÖSTERNA föll 2 – 6 och behandling­en av budgeten fortsatte i styrelsen varpå Harri Kaitala (Centern) föreslog att väganslage­n skulle bibehållas på tidigare nivå.

Rösterna föll 5-4 och klubbades igenom enligt föredragni­ngen.

KIMITOÖNS FULLMÄKTIG­E behandlade årets budget i december 2019 men för att det i budgetboke­ns textdel saknades informatio­n om planer på att göra om Västanfjär­ds skolkök samt Hulta daghems kök till utdelnings­kök, skickade politikern­a tillbaka budgeten för ny beredning till tjänstemän­nen.

TACK VARE att budgeten nu gjorts om har den förändring på kommunens ekonomi som flytten av äldreboend­et Almahemmet till Esperi Cares fastighet innebär, kunnat beaktas.

Jämfört med förslaget i december är beaktandet av Almahemmet i budgeten den största förändring­en i budgetboke­n, säger kommunstyr­elsens ordförande Wilhelm Liljeqvist.

Utöver det enades kommunstyr­elsen också om att alla skolkök bibehålls som de är och att inget kök i år görs om till ett utdelnings­kök.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland