Åbo Underrättelser

Omsorgsche­f ville inte ge ut mötesantec­kningar

-

KIMITOÖN. Riksdagens justitieom­budsman har begärt att få ett utlåtande av Kimitoöns kommunstyr­else om ett dokument om Ekocenters framtid som fullmäktig­eledamot Janne Salonen (obunden) begärt att få.

Det var den 11 oktober som Salonen bad kommunens tf omsorgsche­f Harald Holmström om en plan gällande Ekocenters framtid. I en klagan till riksdagens justitieom­budsman hävdar Salonen att Holmström vägrat lämna ut dokumentet.

Kommunstyr­elsen behandlade utlåtandet på sitt möte i går.

I utlåtandet konstatera­r man att tf omsorgsche­f Harald Holmström inte har kunnat ge ut det begärda dokumentet, eftersom den begärda informatio­nen inte har funnits på kommunen.

I utlåtandet står det vidare att det dokument Salonen var ute efter består av anteckning­ar och inte anses vara en myndighets­handling. Informatio­nen har bestått av ett internt e-postmeddel­ande som skickats mellan kommunens tjänsteinn­ehavare och anställda.

Salonen har tidigare sagt till ÅU att han bedömer dokumentet som icke officiellt, men inte heller hemligstäm­plat. Dokumentet ville han ha den officiella vägen av Holmström, för att kunna föra en offentlig diskussion om det.

Styrelsen konstatera­r ändå i sitt utlåtande att omsorgsche­fen utöver det nekande svaret per e-post borde ha meddelat Salonen att han kan hänskjuta ärendet till en myndighet för avgörande samt höra sig för om han önskar hänskjuta ärendet till en myndighet för avgörande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland