Åbo Underrättelser

Linda Mannila fick första alumnprise­t vid ÅA

» Också Minja Westerlund, Ulla Achrén och Ingela Ollas fick pris på Brahebalen.

-

Brahebalen lockade ungefär 200 alumner från Åbo Akademi till Kåren i Åbo i lördags.

Under balen, som ordnas vartannat år, delas Akademiker­priset, Årets alumn-priset samt föreningen­s förtjänstt­ecken ut.

AKADEMIKER­PRISET gick till psykologie magister Minja Westerlund.

Hon har som doktorand i psykologi utmärkt sig genom att under de senaste åren ha publicerat sju artiklar, varav fyra som första författare, i ansedda referentgr­anskade internatio­nella tidskrifte­r, samtidigt som hon tagit betydande ansvar för undervisni­ng och represente­rat ämnet psykologi och minoritets­profilen i olika universite­tsorgan.

I sitt arbete med doktorsavh­andlingen i psykologi har Westerlund studerat hur våra känslor påverkar våra attityder mot andra grupper, t.ex. invandrare, och hur man med olika psykologis­ka tekniker kan begränsa känslornas negativa inflytande.

WESTERLUND är en mycket omtyckt kollega, en skicklig pedagog och en konstrukti­v och begåvad forskare.

Akademiker­priset är ett doktorands­tipendium som delas ut vartannat år till en ung lovande doktorand som belöning för vetenskapl­iga meriter i samband med avhandling­sarbetet och/eller annan förtjänstf­ull verksamhet som doktorande­n utfört sitt ämne eller Åbo Akademi till fromma.

NYTT FÖR I ÅR ÄR att Åbo Akademis Alumner delar ut priset Årets Alumn. Med priset uppmärksam­mas en alumn som genom sitt arbete, sin sakkunskap och sitt aktiva engagemang fungerar som ambassadör för ÅA.

Linda Mannila från Pargas är den första mottagaren av priset. Hon är doktor i datavetens­kap och har tidigare även jobbat som universite­tslärare vid Åbo Akademi.

IDAG ÄR MANNILA en social entreprenö­r, utbildare och forskare som brinner för att med hjälp av teknologi och digitalise­ring skapa ett samhälle där alla kan vara delaktiga idag, imorgon och i framtiden.

Mannila har jobbat med digitala projekt riktade till barn och ungdomar framför allt med syfte att få flickor intressera­de av teknik och IT.

Priset får Linda Mannila för sina insatser som föregångar­e inom digital undervisni­ng och att hon är en synlig och god ambassadör för Åbo Akademi.

UNDER BRAHEBALEN tilldelade­s också Ulla Achrén och Ingela Ollas föreningen­s förtjänste­cken i silver.

Achrén har trots aktivt engagemang i samhällsfr­ågor och ansvarsful­la uppdrag inom Åbo Akademi alltid haft tid att engagera sig i för

eningens ärenden och både genom ord och handling tydligt visat att föreningen har en viktig plats i hennes hjärta.

Ingela Ollas tackas för sitt mångåriga, förtjänstf­ulla och exemplaris­ka

arbete som koordinato­r och ombud för föreningen.

 ?? SÖREN JONSSON / SPT ?? LINDA MANNILA. Årets alumn vid ÅA.
SÖREN JONSSON / SPT LINDA MANNILA. Årets alumn vid ÅA.
 ?? PRESSBILD ?? MINJA WESTERLUND. Får priset som årets akademiker vid ÅA.
ULLA ACHRÉN. Får ÅA:s förtjänstt­ecken i silver.
PRESSBILD MINJA WESTERLUND. Får priset som årets akademiker vid ÅA. ULLA ACHRÉN. Får ÅA:s förtjänstt­ecken i silver.
 ?? PRESSBILD ??
PRESSBILD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland