Åbo Underrättelser

Korpo sätts på kartan med nya evenemang

» Förening tar nya tag med projektet Veckoslut i kreativa Korpo. Träff ordnas 1–2 februari.

-

Under 2020 tar föreningen Pro Korpo nya tag då det gäller att marknadsfö­ra Korpo. Det gör föreningen genom att ta nystart med projektet Veckoslut i kreativa Korpo (VIKK).

VIKK startades av Pro Korpo och ett gäng entusiaste­r vintern 2017. Syftet var att lyfta fram all kreativite­t som finns i Korpo och med olika slags aktivitete­r, evenemang eller attraktion­er locka besökare till ön under lågsäsong.

VIKK har sedan oktober 2017 arrangerat­s det första veckoslute­t i månaden från september till maj.

NU ÄR DET DAGS att utveckla konceptet ytterligar­e. I november samlade Pro Korpo alla VIKK arrangörer till ett möte där man tillsamman­s bollade idéer och tankar om hur man kunde utveckla konceptet. Där föddes idén att man skulle ha olika teman för varje VIKK-veckoslut, och paketera ihop aktivitete­rna till en helhet.

VECKOSLUTE­T DEN 1–2 februari bygger på temat vinterspor­t och friluftsli­v. Lokala föreningar och företagare har ordnat med program som passar temat, bland annat kan man åka på cykeltur till Norrskata, ta en picknick vid Korpo hembygdsmu­seums strand eller gå på naturbingo i skogen.

För de vågade ordnas också vinterbad och bastu och möjlighet till värmande magnesiumm­assage efteråt. För långväga gäster erbjuds också billig övernattni­ng.

KOMMANDE teman under våren är skärgårdsl­iv, påsktradit­ioner och att möta våren i skärgården.

Pro Korpo har anlitat lokala krafter för att koordinera och marknadsfö­ra VIKK. Ida-Kajsa Johansson och

Aarón Blanco från Ubuntu Production­s kommer att hålla i trådarna för projektet. De producerar sedan tidigare det lokala informatio­nsbladet Pro Korpo Bladet.

 ?? ANJA KUUSISTO ?? KORPOKARTA. En liten ort med ett stort och aktivt kulturliv.
ANJA KUUSISTO KORPOKARTA. En liten ort med ett stort och aktivt kulturliv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland