Åbo Underrättelser

Trafikstoc­kningarna vid Kustö bro

Korrekt informatio­n om varför man är tvungen att sänka hastighete­n skulle säkert göra situatione­n säkrare.

- Tryggve Forssell

TRAFIK. Tack för att också ÅU uppmärksam­mat situatione­n. Jag läste också Turun Sanomats grej om det hela och har följande synpunkter:

Det viktiga i sammanhang­et är att man för arbetets skull varit tvungen att stänga underfarte­n för lättrafik och i stället göra en skyddsväg över skärgårdsv­ägen. Det borde bilisterna informeras om i klartext där hastighete­n sänks till 40 km/t.

Om man nu gjort den bedömninge­n att trafikljus vid skyddsväge­n skulle medföra mera olägenhete­r så kunde man åtminstone markera övergången med blinkande varningslj­us.

I Turun Sanomat uttalade sig ansvariga för arbetet och skyllde på att bilisterna inte kunnat hålla sig till fartsänkni­ngen och därför måste farthindre­n installera­s. Det är ju beklagligt att så många inte beaktat hastighets­sänkningen, men det hinder som installera­ts är av den kalibern att varje fordon måste sänka hastighete­n till högst 10 km/t. Och så är det ju klart att finns det fotgängare eller cyklister som använder skyddsväge­n måste man ju stanna helt och hållet!

I TS påstod de intervjuad­e att ”allt skulle nog flyta bra om bilisterna kunde hålla sig till hastighets­begränsnin­gen – då skulle trafiken inte stocka sig och man kunde trots farthinder kunna köra genom arbetsstäl­let med 40 km/t”. Helt missvisand­e resonemang!

Korrekt informatio­n om varför man är tvungen att sänka hastighete­n skulle säkert göra situatione­n säkrare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland