Åbo Underrättelser

Finansmini­steriet om dyr konsultutb­ildning: Inga oklarheter i avtalen

Finansmini­steriets överdirekt­ör Juha Majanen lovar att ministerie­t ska komma med en fördjupad rättslig bedömning om de avtal som gjorts då finansmini­ster Katri Kulmuni (C) fått utbildning i att stå framför publik.

-

Stormen kring Finansmini­ster Ka

tri Kulmunis (C) utbildning i att uppträda fortsätter att växa och Finansmini­steriets överdirekt­ör Juha Ma

janen tar nu ställning i frågan på Twitter.

Enligt Yles uppgifter upphandlad­es tjänsterna över huvud taget inte trots att statsrådet­s interna linje är att anskaffnin­gar över 20 000 euro ska upphandlas.

Majanen skriver att det inte råder några rättsliga eller administra­tiva oklarheter beträffand­e de konsulttjä­nster som köpts. Anskaffnin­gsdirektiv har följts då avtalen gjordes, skriver Majanen. Han konstatera­r också att Finansmini­steriet kommer att publicera en fördjupad rättslig bedömning senare under onsdagskvä­llen.

STORMENSTA­RTADE

på tisdagen då Suomen Kuvalehti avslöjade att Kulmuni skolats i att uppträda framför

publik alltsedan september i fjol. Priset som ministerie­t betalat till kommunikat­ionskonsul­t Harri Saukko

maa har uppgått till närapå 50 000 euro.

YLE SKREV I GÅR

att man hade bokat en intervju med Kulmuni innan uppgiften avslöjades. Kort innan intervjun kontaktade Kulmunis specialmed­arbetare Yle för att framföra en önskan om att stormen kring Kulmunis utbildning inte skulle behandlas i samband med intervjun, skriver Yle.

Yles producent Heikki Valkamaa gick inte med på detta och Kulmuni avbokade intervjun två minuter innan inspelning. Slutligen anlände ändå Kulmuni till intervjun 3,5 timmar senare. Hon kommentera­de då sitt behov av utbildning.

– Trots att jag är i en offentlig position så är jag nervös för att uppträda. Jag har frågat om det är möjligt att få hjälp med min osäkerhet att uppträda och den hjälpen har jag fått. Jag upplever också att jag tagit till mig den kunskapen, sade Kulmuni till Yle.

 ?? HENRI FORSS ?? DYR UTBILDNING? Suomen Kuvalehti avslöjade på tisdagen att finansmini­ster Katri Kulmuni (C) skolats i att uppträda framför publik alltsedan september i fjol. Skolningen har kostat närapå 50 000 euro. Arkivbild.
HENRI FORSS DYR UTBILDNING? Suomen Kuvalehti avslöjade på tisdagen att finansmini­ster Katri Kulmuni (C) skolats i att uppträda framför publik alltsedan september i fjol. Skolningen har kostat närapå 50 000 euro. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland