Åbo Underrättelser

Välkomnar konkurrens­en då Lidl öppnade i Pargas

» Ingen rusning i den nya affären i går morse. Kunderna hoppas att konkurrens­en håller priserna i styr.

- Kim Lund / kim.lund@aumedia.fi

Lidl brukar ha förmånliga priser, men jag handlar också i de andra affärerna i Pargas. Olga Lotas Med tanke på konkurrens­en så tror jag att priserna i de andra butikerna kommer att hållas i styr. Kalervo Nieminen

Det blev ingen stor folkfest då Lidl slog upp sina dörrar klockan 8 i går morse. Lite före butiken öppnade hängde endast några ungdomar utanför dörrarna och personalen placerade ut ballonger i Lidls blågulröda färger.

Victor Duncker som nyss har gått ut sjuan och Alex Rantala som börjar högstadiet i höst förklarar varför de är här.

– Det är roligt att komma hit och se hur den nya butiken ser ut och så ville vi vara först. De har också goda drickor och ett erbjudande på Pringles-chips.

Också Sten Segerqvist är ute i god tid.

– Jag har väntat på det här i 20 år, så visst är det bra att Lidl nu har kommit till Pargas. Men jag förstår inte hur Pargas har haft råd att bygga ut stranden på det där sättet. Det är helt tokigt och överinvest­erat, säger han och pekar mot de nya bryggorna och småbåtsham­nen.

EFTER ATT klockan slagit 8 blir det lite mera liv på parkerings­platsen. Kalervo och Paula Nieminen rulllar ut en kundvagn och går in för att handla.

De välkomnar den nya butiken. – Med tanke på konkurrens­en så tror jag att priserna i de andra butikerna kommer att hållas i styr. Så har det gått på andra orter i Finland, säger Kalervo.

– Men vi kommer nog att understöda och handla oss dem också, säger Paula.

Olga Lotas har kommit med cykel till Lidl.

– Jag har väntat i ett par år på det här. Lidl brukar ha förmånliga priser, men jag handlar också i de båda andra affärerna i Pargas. Till exempel fisk köper jag alltid från S-Market eller Reimari.

JOHAN KORTTEINEN hör också till dem som ser fördelar med den nya butiken.

– Det är jättebra med konkurrens och flera valmöjligh­eter. Det är också roligt att det har byggts nytt i Pargas. Det här blir väl det nya centrumet, trots att det borde vara mera ditåt mot Köpmansgat­an.

– Jag gissar att Reimari kan få det lite tuffare. Det är en toppenbuti­k med ett brett urval, men där kan man nog få se över sina priser. Det finns förstås de som inte ändrar sina köpvanor, och så finns det de som är nyfikna på något nytt. Jag hoppas ändå det ska gå bra för alla affärer.

 ?? KIM LUND ?? IVRIGA UNGDOMAR. Alex Rantala och Victor Duncker ville vara först på plats då Lidl öppnade i Pargas.
KIM LUND IVRIGA UNGDOMAR. Alex Rantala och Victor Duncker ville vara först på plats då Lidl öppnade i Pargas.
 ??  ?? UNDERSTÖDE­R ALLA. Kalervo och Paula Nieminen tror att priserna kommer att hållas i styr i de två övriga affärerna i Pargas. De kommer att fortsätta handla också i dem.
UNDERSTÖDE­R ALLA. Kalervo och Paula Nieminen tror att priserna kommer att hållas i styr i de två övriga affärerna i Pargas. De kommer att fortsätta handla också i dem.
 ??  ?? KRITISK. Sten Segerqvist har väntat i 20 år på att Lidl ska etablera sig i Pargas. Men han ifrågasätt­er Pargas investerin­g i den nya hamnen i anslutning till affärscent­rumet.
KRITISK. Sten Segerqvist har väntat i 20 år på att Lidl ska etablera sig i Pargas. Men han ifrågasätt­er Pargas investerin­g i den nya hamnen i anslutning till affärscent­rumet.
 ??  ?? VÄNTAT I TVÅ ÅR. Olga Lotas kollar priserna och handlar där det är billigast. Fisken köper hon ändå alltid från S-Market eller Reimari.
VÄNTAT I TVÅ ÅR. Olga Lotas kollar priserna och handlar där det är billigast. Fisken köper hon ändå alltid från S-Market eller Reimari.
 ??  ?? JOHAN KORTTEINEN. Var lite skeptisk då Lidl första gången etablerade sig i Finland men har nu vant sig.
JOHAN KORTTEINEN. Var lite skeptisk då Lidl första gången etablerade sig i Finland men har nu vant sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland