Åbo Underrättelser

EU:s fruktstöd utvidgas – i höst gäller stödet även äldre studerande

-

HÄLSA. Europeiska unionen stödjer Finland med omkring 5,4 miljoner euro för att barn och unga ska serveras frukt och grönt i skolorna. Även under läsåret 2020– 2021 ska skolelever i Finland få frukt och grönsaker samt mejeriprod­ukter som finansiera­ts av Europeiska unionen. Listan över vilka frukter och grönsaker som ger rätt till stöd ska från och med hösten förlängas och stödet för mjölkprodu­kter stiger, meddelar Jord- och skogsbruks­ministerie­t.

Dessutom utvidgas stödet till att gälla även andra stadiets utbildning­ar från och med i höst.

Den totala summan som unionen stödjer Finland med under det kommande läsåret är omkring 5,4 miljoner euro. Av den summan har 3,45 miljoner reserverat­s för mjölkprodu­kter och 1,4 miljoner till frukt och grönt.

Resterande summan ska gå till att utbilda barn och unga i jordbruksp­roduktion och hälsosam kost samt till att förbättra efterfråga­n på jordbruksp­rodukter.

 ?? LINNEA DE LA CHAPELLE/SPT ?? MERA HÄLSOSAM MAT. Även under det kommande läsåret ska barn och unga i Finland få frukt och grönt som finansiera­ts av EU.
LINNEA DE LA CHAPELLE/SPT MERA HÄLSOSAM MAT. Även under det kommande läsåret ska barn och unga i Finland få frukt och grönt som finansiera­ts av EU.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland