Åbo Underrättelser

Åbobo satsar på egen musik med 80-talsinflue­nser

» Oskar Karlssons projekt ”Desperate Youth” utforskar övergången från ungdom till vuxenhet.

- Annina Suominen 050-411 3729 annina.suominen@aumedia.fi

Oskar Karlsson i Åbo vill pröva sina vingar och satsa på något eget. Efter att ha spelat många år i bandet First of Us ger han nu ut egen musik.

– Jag fyller 29 i år, snart är jag 30. Jag funderar mycket på när man egentligen går från att vara ung till att vara vuxen. Jag har inte tagit så många risker i livet, och nu vill jag testa något nytt. Jag vill uppleva ett äventyr.

Karlsson beskriver First of Us som ett rockband, medan hans egen musik är syntpop, inspirerat av bland annat band som The Midnight och M83.

– Jag hade skrivit några låtar som inte passade med bandet, och det gav en möjlighet att köra i gång det här projektet, säger han.

KARLSSON BESKRIVER sig själv som allätare då det gäller musik. Till den 80-talsinflue­rade musiken har han hittat de senaste åren, via nya kompisar som han träffade i Vasa då han studerade masskommun­ikation.

– Det är alltid bra att träffa nya människor som ger en nya intryck då man ska skriva musik.

KARLSSONS PROJEKT ”Desperate Youth” handlar om den situation han själv befinner sig i – på väg från att vara ung till att bli vuxen.

Något exakt svar på hur den övergången går till, eller när en person räknas som vuxen, har han inte, utan utforskar olika möjlighete­r.

Den första låten, ”Another Time”, släpps via olika strömnings­tjänster i dag. Flera låtar släpps senare.

 ?? PRIVAT ?? GER UT EGEN MUSIK. Oskar Karlsson i Åbo vill pröva sina vingar och satsa på något eget. Hans första låt släpps i dag.
PRIVAT GER UT EGEN MUSIK. Oskar Karlsson i Åbo vill pröva sina vingar och satsa på något eget. Hans första låt släpps i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland