Åbo Underrättelser

Airiston Helmi har sålt hälften av sina fastighete­r till privatpers­oner

» Nya fastighets­affärer har gjorts under sommaren. De största och dyraste objekten är fortfarand­e osålda.

- KimLund 040-587 3759/kim.lund@aumedia.fi

Försäljnin­gen av Airiston Helmis fastighete­r i den åboländska skärgården har tagit fart under sommaren och några har redan bytt ägare.

Av bolagets eller dess tidigare styrelseor­dförande Pavel Melnikovs cirka dussinet fastighete­r, har ungefär hälften sålts, säger bolagets förvaltare Dan Högström.

HANSÄGER inte vilka fastighete­r det är frågan om eller var i skärgården de finns, men de flesta är belägna i västra Åbolands norra skärgårdsd­elar.

– Det är inga konstighet­er utan helt vanliga fritidshus som passar familjer och privatpers­oner som har väckt intresse.

I fjol såldes ett par fastighete­r i Iniö-Houtskärar­kipelagen.

HÖGSTRÖM tror inte att coronan och det faktum att folk nu semestrar mera i hemlandet har haft någon direkt inverkan på det ökade intresset för fritidshus­en. I stället är det andra faktorer som påverkar tror han.

– De är rätt prissatta fastighete­r som är rejält byggda.

VAD MENAR DU MED RÄTT PRISSATTA?

– De säljs till vanligt marknadspr­is och säljaren behöver inte pressa upp priset med några tiotusen.

PÅ FASTIGHETS­FÖRMEDLARE­N Westatus webbplats finns flera av Airiston Helmis fastighete­r kvar till försäljnin­g. Bland annat villan i Ybbersnäs för 1,2 miljoner, villan i Airisto Sandviken för 720 000 och den allra största fastighete­n på drygt 900 kvadratmet­er på Säckilot norr om Innamo i Nagu. Priset: 2,9 miljoner euro.

– Det är ju inte riktigt något vanligt sommarstäl­le utan en fastighet med flera byggnader. Här måste det nog vara en speciell köpare.

INTÄKTERNA av fastighets­försäljnin­gen har använts till att betala Airiston Helmis skatteskul­d på 1,5 miljoner euro.

Det är inga konstighet­er utan helt vanliga fritidshus, som passar familjer och privatpers­oner, som har väckt intresse.

Dan Högström Förvaltare, Airiston Helmi

 ?? MONICA FORSSELL ?? VILLA YBBERSNÄS. Fastighete­n i Pargas hör till de fastighete­r som fortfarand­e är osålda. Men i övrigt är redan många av Airiston Helmis fastighete­r sålda.
MONICA FORSSELL VILLA YBBERSNÄS. Fastighete­n i Pargas hör till de fastighete­r som fortfarand­e är osålda. Men i övrigt är redan många av Airiston Helmis fastighete­r sålda.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SÄCKILOT. Inget vanligt sommarstäl­le.
SÄCKILOT. Inget vanligt sommarstäl­le.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland