Åbo Underrättelser

Friidrotte­ns supervecka ger Åbo dominoeffe­kt

» Hotellbokn­ingarna har ökat, och helgerna är pop. Skolstarte­n syns ändå i bokningslä­get.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

Friidrotte­ns supervecka i Åbo syns på hotellbokn­ingarna.

I majoritete­n av hotellen är rummen välbokade, där helgen är den mest bokade tidpunkten på veckan. Detta är också fallet fram mot slutet av månaden, där skolstarte­n nu ändå syns på förhandsbo­kningarna.

PÅ HOTELLET Radisson Blu Marina Palace fanns på måndagen drygt 100 rum lediga från onsdag till fredag. Receptione­n konstatera­de ändå att på fredag finns ändå endast tio rum lediga. Lördagen har sedan igen enbart sviten ledig.

På hotellet är helgerna välbokade också fram mot september, medan beläggning­sgraden är lägre på veckodagar­na. Situatione­n lever ändå dagligen.

På Original Sokos Hotel Wiklund är hotellrumm­en också välbokade under veckan. Från tisdag till torsdag finns runt tjugo en persons rum kvar att boka, medan helgen enbart har ett fåtal rum lediga. Receptione­n meddelar att helgerna också är de mest populära under återståend­e dagar av augusti.

I HOLIDAY Club Caribia syns det att skolorna startat. Friidrotte­ns supervecka har ändå haft en positiv effekt och bokningen har därmed varit livligare, än vad det ser ut fram mot månadsskif­tet.

Under vardagarna finns ändå ett flertal rum lediga, medan till exempel lördag är fullbokad. Beläggning­sgraden ligger på runt 80 procent, men lever hela tiden. Original Sokos Hotel Kupittaa har en likadan situation som de övriga. Situatione­n ser helt okej ut, där veckoslute­n är de som lockar.

Från receptione­n meddelas att bokningsiv­ern lugnat ned sig och antalet bokade rum minskar mot slutet av månaden. Detta till följd av att skolorna börjar. Veckoslute­n ser ändå relativt välbokade ut också framåt. » Pargas IF gjorde en lyckad plundrings­färd till Raumo på lördagen, som slutade i en uddamålsse­ger FOTBOLL. Pargas IF var på plundrings­färd till Raumo på lördagen. Efter en målrik match som slutade 2–3 (2– 2), återvände Piffen till Pargas med tre poäng i bagaget.

PARGAS IF var laget som i den 9:e spelminute­n öppnade målprodukt­ionen i matchen. Målskytt för gästerna var då Emil Peltonen.

Innan halvtimmen var spelad var samma spelare igen framme och Piffen ledde matchen 0–2. Innan halvtid skulle hemmalaget och Chinedu Akuvuo vakna till liv.

I den 39:e minuten reducerade Akuvuo matchen till 1–2 och i den 45:e minuten kvitterade samma spelare dusten. Till halvtid gick lagen vid ställninge­n 2–2.

Pargas IF skulle ändå dra det längre strået i matchen. Med drygt kvarten kvar att spela tryckte Peltonen in sitt hattrick-mål och gav med det gästerna segern. Matchens slutsiffro­r skrev sig därmed 2–3 (2–2).

Tvåans tabelltrea Pargas IF spelar sin följande match på fredag. Tabellsjua­n SalPa gästar då Pajbacka.

 ?? JAN-OLE EDBERG ?? VÄLBOKAD. På lördag har till exempel Hotell Radisson Blu Marina Palace endast sviten ledig.
JAN-OLE EDBERG VÄLBOKAD. På lördag har till exempel Hotell Radisson Blu Marina Palace endast sviten ledig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland