Åbo Underrättelser

Inter nollade Haka

» De blåsvarta knep segern och återvände med det till tabelltopp­en.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

FOTBOLL. FC Inter återvände till segerspåre­t, då laget på söndagen nollade FC Haka hemma på Veritas Stadion.

De blåsvarta lyckades klämma in bollen i nätmaskorn­a en gång per halvlek och vann således matchen med siffrorna 2–0 (1–0).

MATCHEN SPELADES i olidlig värme och var jämn fram till drickapaus­en, som skedde i mitten av den första halvleken. Efter den 60 sekunder långa pausen, tryckte hemmalaget på och matchens första mål såg också dagens ljus.

I den 25:e minuten spelade Taiki Kagayama bollen till Timo Furuholm, som med 1–0-målet satte Inter i förarsätet. Fullträffe­n var Inter-kaptenens sjunde balja för säsongen. Under de resterande minuterna av halvleken hade Inter några vassa lägen att utöka matchen, men Haka-målvakten Michael Hartmann drog det längre strået i situatione­rna. Lagen gick därmed till halvtid vid ställninge­n 1–0.

DEN ANDRA halvleken bjöd inte på många målchanser och bägge lag tampades mer om herravälde­t på mitten av planen. Haka försökte desto längre den andra halvleken förlöpte, mer och mer spela rätlinjigt. Aati Marttinen i Interburen knep ändå samtliga inlägg inne i boxen.

På tilläggsti­d satte Inter till slut den sista spiken i kistan. Inbytte Elias Mastokanga­s gav bollen vidare till Matias Ojala, som via ribban lyfte bollen in i nätmaskorn­a.

Inter knep segern med slutsiffro­rna 2–0 (1–0). De blåsvarta spelar sin följande match på fredag, då HIFK gör en visit till Veritas Stadion.