Åbo Underrättelser

Sommarens brådaste helg för polisen i Åbo

» På agendan stod bland annat gruppslags­mål, rån, olyckor och en demonstrat­ion.

-

Från fredagsmor­gonen till söndagsmor­gonen hade polisinrät­tningen i Sydvästra Finland sammanlagt 1 307 uppdrag. Som värst väntade över 20 uppdrag som man fått larm om, på att en polispatru­ll skulle bli ledig.

Under helgen fick polisen dessutom in 334 olika fall som kräver vidare utredning.

Det här meddelar polisen i ett pressmedde­lande.

BLAND helgens utryckning­suppdrag fanns bland annat ett gruppslags­mål i Hallis.

Det var ett gäng ungdomar som hade samlats på platsen och slagsmål hade utbrutit. Det var fråga om ett ganska stort gäng, och polisen uppskattar att kring 10–20 bilar var på plats.

Ingen skadades ändå allvarligt och polisen fick gruppen skingrad. De har också varit i kontakt med flera av ungdomarna­s vårdnadsha­vare.

ETT ANNAT uppdrag under helgen var att övervaka en demonstrat­ion som ordnades i ett skogsområd­e nära Åbo flygfält. Kring 150 personer deltog i demonstrat­ionen, vars syfte inte riktigt klarnade för polisen.

Det verkade handla om att demonstran­terna motsatte sig regler och restriktio­ner i samhället. En stor del av deltagarna verkade vara påverkade av något rusmedel.

Demonstrat­ionen påverkade ändå inte flygfältet­s verksamhet och inga större problem uppstod i samband med den.

UTÖVER dessa uppdrag skedde bland annat också ett rån i Åbo centrum mitt på lördagsför­middagen och en allvarlig bilolycka i Sagu, där fyra personer skadades.

Dessutom fick polisen jaga en berusad man som betedde sig störande och sedan beslöt sig för att hoppa i Aura å då han flydde undan polisen (sid 9).

Under den svettiga helgen uppskattar polisinrät­tningen att kring 1 500 liter av det vatten och vichy som de införskaff­at, gick åt.

Den varma helgen blev sommarens hittills brådaste.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland