Åbo Underrättelser

Lyckad debut för Jennys hörna på Högsåra

» Lifestyleb­oden återkommer nästa sommar, efter att ha prövat vingarna i juli denna sommar.

- Jessica Gröning jessica.groning@aumedia.fi

Susanne Dromberg och Jenny Örnell-Backman bestämde sig för att öppna inrednings­boden Jennys hörna tillsamman­s i sommar. ÖrnellBack­man driver också baren Rumpan Bar, även den på Högsåra i Kimitoöns skärgård.

Dromberg berättar att hon länge har varit sommargäst på Högsåra. Hon har sett hur ön har utvecklats med tiden, och antalet gäster på ön har ökat.

Hon började sakna en plats där man kunde göra små uppköp, och som passade in i atmosfären. Små bodar för inköp finns redan vid många andra gästhamnar.

DÅ FÖDDES idén att öppna Jennys Hörna.

Planeringe­n tog fart redan i fjol på hösten. I våras var det dock osäkert om boden alls kunde öppna, med tanke på coronaepid­emin.

Inrednings­boden öppnade lyckligtvi­s ändå den första juli i sommar, som planerat. Den har varit öppen varje dag i juli klockan 11–19.

– I år har vi öppet en månad för att kolla hur stort intresset är. Hittills har vi haft överraskan­de många kunder, säger Dromberg då ÅU besöker Jennys Hörna i slutet av juli.

JENNYSHÖRN­A fanns den här sommaren på vägen från färjan ner till Rumpan Bar. Bredvid Rumpan Bar finns också en populär sandstrand, som lockar speciellt barnfamilj­er.

Skälet till att folk har hittat fram till boden tror Dromberg beror mycket på det goda läget.

Utbudet bestod till största delen av inhemska produkter av privata familjeför­etag. Då Dromberg och Örnell-Backman har valt att ta in utländska produkter har det funnits en speciellt bärande orsak till det.

– Huvudidén är att vi vill veta varifrån våra produkter kommer, för att kunna säkerställ­a att de är hållbart producerad­e, säger Dromberg.

I sortimente­t fanns kläder, inredning och hudvård. Tanken är att det som säljs ska vara litet och lätt att ta med sig hem. De säljer gärna också lite mer ovanliga varumärken som man inte hittar i vilken butik som helst.

NORMALT ARBETAR Susanne Dromberg i vinbransch­en. Månaden i inredninge­ns tecken ser hon som ett roligt avbrott som ger energi. Boden möjliggjor­de också sommarjobb för Lotta Kumenius. Hon har också fått vara med och välja produktern­a som säljs.

Nästa sommar kommer Jennys Hörna att vara öppen igen. Personalen hoppas nu på att kunderna ger sin respons på årets bod, så att den kan bli ännu bättre nästa år.

 ?? JESSICA GRÖNING JESSICA GRÖNING ?? NÖJD MED JOBBET. För Susanne Dromberg har arbetet på Jennys Hörna varit ett roligt avbrott från hennes vardagliga jobb.
JESSICA GRÖNING JESSICA GRÖNING NÖJD MED JOBBET. För Susanne Dromberg har arbetet på Jennys Hörna varit ett roligt avbrott från hennes vardagliga jobb.
 ??  ?? PERSONALEN SAMLAD. Jenny Örnell-Backman, Susanne Dromberg och Lotta Kumelius har arbetat på Jennys Hörna i sommar.
PERSONALEN SAMLAD. Jenny Örnell-Backman, Susanne Dromberg och Lotta Kumelius har arbetat på Jennys Hörna i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland