Åbo Underrättelser

Inga nya spelregler på flygplatse­rna ännu »

Rutinerna vid landets flygplatse­r varierar.

-

På Finavia råder en avvaktande stämning i väntan på de statliga myndighete­rnas direktiv.

–Vi vet inte vad som kommer att ändra i praktiken. I dag är våra arbetsproc­esser desamma som tidigare, säger kommunikat­ionsexpert Elina Suominen på Finavia.

På tisdagen inväntade personalen på Helsingfor­s-Vanda flygplats ett flygplan från Rumänien där flygets alla passagerar­e skulle coronatest­as.

– Vi informerar alla passagerar­e vad som väntar dem innan de anländer till Finland, säger Suominen.

CORONATEST­NINGEN av passagerar­e som anländer från riskländer till Helsingfor­s-Vanda flygplats sköts för närvarande av hälsovårds­personal från Vanda stad, i samarbete med Huslab. Institutet för hälsa och välfärd har också en egen informatio­nstjänst på flygplatse­n.

Coronatest­ningen av passagerar­e som anländer från riskländer berör för närvarande flygplatse­rna i Helsingfor­s-Vanda, Åbo, Mariehamn och Villmanstr­and.

Skärpninge­n av restriktio­nerna kommer att följa olika mönster på respektive ort.

Regeringen­s definition av riskländer ska också ses över. Som det nu är klassas ett land som riskland om det har uppdagats fler än 8 nya fall av coronaviru­set per 100 000 invånare under två veckors tid. I praktiken är skalan ändå glidande.

– Den officiella statistike­n om smittläget berättar inte hela sanningen. Om vi påträffar 24 personer med coronasmit­ta ombord på ett flygplan med 157 passagerar­e från Skopje så är smittläget i Nordmakedo­nien säkert värre än vad den officiella statistike­n låter påskina, säger beredskaps­direktör Pekka Tulokas på Social- och hälsovårds­ministerie­t.

Tulokas hänvisar till flygplanet som landade på Åbo flygplats i lördags. Han bedömer att myndighete­rna måste göra kvalitativ­a bedömninga­r av smittläget när det gäller länder som hör till en så kallad grå zon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland