Åbo Underrättelser

Åländsk Poker Runarrangö­r: ”Gäller att hålla avstånd”

» Åländska Poker Run ska fortsätta trots dödsolycka­n i Hangö.

-

– Olyckan inträffade i en shootout, hastighets­tävling, och den typen av tävling arrangerar vi inte. Det gäller att hålla avstånd, säger Morgan Mörn, en av arrangörer­na av den åländska versionen av Poker Run, till Nya Åland.

Poker Run på Åland kommer att ordnas också i fortsättni­ngen, trots olyckan i Hangö i lördags.

En person omkom och en person skadades i en allvarlig båtolycka när evenemange­t Poker Run arrangerad­es i Östra hamnen i Hangö i helgen.

– Det är väldigt tragiskt, säger Mörn.

TÄVLINGSBÅ­TARNA som brukar delta i Poker Run på Åland kan köra runt 50 knop. Mörn säger att de inför varje evenemang på Åland är tydliga.

– Vi har tidigare gått ut och sagt att folk ska hålla avstånd och satt ut rutten på Facebook så att folk vet var vi kommer att köra. Ålänningar­na brukar ha ganska bra koll, men det gäller att hålla avstånd. Vi är väldigt tydliga med det. Poker Run ska vara ett evenemang som är roligt för alla. Det ska inte ske olyckor.

– Det vi kan göra är att gå ut och förtydliga att det är viktigt att hålla avstånd. De som kör ett Poker Run är vana båtförare. Vi har förarmöte inför varje tävling där vi går igenom var man måste iaktta försiktigh­et. Efter den här olyckan kommer vi att vara ännu tydligare med att hålla avstånd, säger Mörn.

Han säger även att de alltid samarbetar med både sjöräddnin­gen och sjöbevakni­ngen.

– Vi har alltid kontakt med dem för att det ska bli så säkert som möjligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland