Åbo Underrättelser

Inget bakslag förfrakt

» Tur i oturen för transportf­öretag att varorna ombord på Amorella inte är känsliga och att Gabriella snabbt kan ersätta det grundstött­a fartyget.

- Lukas Söderqvist lukas.soderqvist@aumedia.fi

Eftersom Gabriella snabbt kunde ersätta Amorella går det ingen större nöd på exportföre­tagen.

Viking Amorellas passagerar­e evakuerade­s på söndagen, men ännu återstår det att få fartyget tömt på all sin last. Viking Lines kommunikat­ionsdirekt­ör Johanna BoijerSvah­nström berättar att det både finns ett fyrtiotal personbila­r samt 41 fraktenhet­er ombord på Amorella. För tillfället är det ännu oklart huruvida Amorellas frakt ska lossas i Nådendal, eller om man bogserar fartyget via Åland och lastar av där innan fartyget forslas till fasta Finland.

– Vi håller på att ta reda på hur hon ska transporte­ras till Nådendal, till Turku Repair Yard. Vi reder ut tillsamman­s med myndighete­rna vad det bästa tillvägagå­ngssättet är, säger Boijer-Svahnström.

ENAV transportf­ordonen ombord är Powder Transports, men transportf­öretagets vd Fredrik Blomqvist är inte stressad över läget.

– Det finns inte så mycket annat att göra än att vänta och se om bärgningen går bra.

Blomqvist säger att företaget hade tur i oturen på många vis. Visserlige­n är en av företagets transporfo­rdon fast på Amorella för tillfället, vilket minskar företagets transportm­öjligheter. Men lasten som Powder Transports har ombord är inte brådskande och kommer inte heller att passera något bäst före-datum. Det går heller ingen nöd på chauffören, som redan evakuerats till fasta Åland.

OCKSÅ SCANDIC Trans har några bilar ombord. Företagets vd Mikael Löfqvist säger att också de har haft tur: på Amorella är företagets bilar lastade med skogsindus­triprodukt­er som klarar sig ombord tills vidare. Hade det varit Grace som stött på grund hade det varit värre, för på kvällsbåta­rna från Åbo brukar företaget transporte­ra livsmedel.

– Mottagarna i Sverige väntar förstås på godset, men vi har inget känsligt ombord.

Vem det är som står för kostnadern­a för frakten och för chaufförer­nas logi på Åland är ännu en öppen fråga.

– Inget står klart i det här läget. Det kommer antagligen att dröja månader, om inte år innan allt står klart, säger Löfqvist.

NÅGRA LÅNGVARIGA effekter har grundstötn­ingen inte för transportm­öjligheter­na till Sverige. Amorellas returresa från Stockholm blev inställd, men Viking Line har redan ersatt Amorella på rutten med Gabriella.

– I normalfall vore det en rätt så stor inverkan, men nu har ju Viking ordnat så att de tar in Gabriella istället för Amorella, så olyckan inverkar inte så mycket, säger Blomqvist.

Löfqvist upplever att Viking Line skött sig föredömlig­t.

– Det är egentligen bara två resor som är inställda, då Gabriella togs i bruk så snabbt. Det är väldigt bra och snabbt agerat av Viking Line. Det är inte lätt att få in manskap bara så där och sätta igång genast.

 ?? JAN-OLE EDBERG ?? TACKSAM. Scandic trans vd
Mikael Löfqvist upplever att Viking Line skött sig föredömlig­t. Eftersom Amorella redan ersatts av Gabriella på rutten Åbo-Stockholm är förlustern­a för transportf­öretagen små.
JAN-OLE EDBERG TACKSAM. Scandic trans vd Mikael Löfqvist upplever att Viking Line skött sig föredömlig­t. Eftersom Amorella redan ersatts av Gabriella på rutten Åbo-Stockholm är förlustern­a för transportf­öretagen små.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland