Åbo Underrättelser

Passagerar­na höll sig lugna

- Monica Forssell

Tarik Hamza berättar att han låg och sov i sin hytt ombord på Viking Amorella när han hörde att fartyget tog i någonstans.

– Strax efteråt sade de i högtalaren att vi tagit i och att vi skulle invänta mera informatio­n, berättar Hamza som spelar i fotbollsla­get IFK Mariehamn. Laget var på väg hem till Mariehamn efter en match i Helsingfor­s när Amorella gick på grund.

När ÅU talade med Hamza strax före klockan 15 på söndagseft­ermiddagen stod han på däck med ett tiotal andra passagerar­e och väntade. Alla passagerar­e hade beordrats ut på däck och blivit tillsagda att dra på sig flytvästar. Cirka en halv timme senare evakuerade­s fartyget.

– Stämningen är lugn och läget verkar vara under kontroll, sade Hamza. Han blev inte skrämd av grundstötn­ingen som skedde mitt på dagen i bra väder.

– Nej, jag blev nog inte skrämd. Vi är ju så nära land också.

Grundstötn­ingen inträffade bara ett par sjömil söder om Långnäs. Enligt Viking Lines kommunikat­ionsdirekt­ör Johanna Boijer-Svahnström har rederiet fått ta emot positiv respons av passagerar­na gällande besättning­ens agerande under söndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland