Åbo Underrättelser

Nystart att vänta i FC Boda

» Det finns flera frågetecke­n på vägen fram till nästa säsong för Boda.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

FOTBOLL. Om inget lag i tabellen motsätter sig en plats i Fyran, betyder det att Kimitoöns fotbollsfl­aggskepp FC Boda under nästa säsong kommer att spela i Femman. Lagets tränare Willy Lindberg känner spontant degraderin­gen som ett bottennapp.

– Det är ett litet misslyckan­de både från föreningen­s sida och från mig själv som tränare. Främst ändå från spelarnas sida, fakta är att det är på träningarn­a det brustit i år, säger Lindberg.

NÅGRA STÖRRE spekulatio­ner gällande Femman på Kimitoön vill Lindberg ännu inte göra, utan anser Boda nu får se scenariot som en nystart. Ett varningens finger vill ändå Lindberg lyfta gällande Femman.

– Femman kommer inte heller att bli enkel. Klassen på samtliga divisioner i distriktet stiger och majoritete­n av dagens Boda var för några år sedan med och föll med föreningen­s andra lag till sexan, säger Lindberg.

Desto djupare vill Lindberg ändå inte gräva ner sig, utan hoppas man nu lyckas dra i samma snöre och arbeta upp föreningen.

– Förhoppnin­gsvis fortsätter så många som möjligt ändå att spela. Vi får ta lärdom av det här, men personlige­n anser jag att degraderin­gen är synd för öns fotboll, säger Lindberg.

BODAS ORDFÖRANDE Peter Hoffström håller rätt långt med tränarens kommentare­r och anser att man inom föreningen nu bör göra en nystart.

De allt tuffare seriesyste­men samt allt färre spelare på Kimitoön är enligt Hoffström något som förr eller senare också skulle märkas på Boda.

– Personlige­n anser jag man inte ska vara så närsynt. Sedan kommunfusi­onen för drygt tio år sedan har barnantale­t minskat med 300 på Kimitoön. Tyvärr finns det inte tillräckli­gt med underlag, säger Hoffström.

SÄSONGEN I sin helhet har enligt Hoffström varit utmanande.

Coronavåge­ns framfart resulterad­e i att många större evenemang på Kimitoön inhiberade­s. Detta syntes också på Bodas pengaflöde.

– Tack vare coronan gick vi miste om runt 13 000 euro. Som tur är har många företag på Kimitoön exceptione­llt väl hjälpt oss under säsongens lopp och det är tillsamman­s vi också måste jobba framåt, säger Hoffström.

STYRELSEN SER ändå inte degraderin­gen som någon katastrof. Föreningen samlas efter säsongens slut och möten ska också äga rum med

truppen.

– Det gäller att jobba vidare härifrån. Det finns många orsaker till att vi faller, men vi har också gjort bra saker. Mest missnöjd är jag ändå över är grundträni­ngen i laget, säger Hoffström.

Boda spelar sin sista match för säsongen hemma i Björkboda i dag mot Wilpas 2.

 ??  ??
 ?? JESPER LINDBLOM ?? FEMMAN NÄSTA. FC Boda som på lördag försöker ta sin första hemmavinst för säsongen har mycket att fundera på inför nästa säsong.
JESPER LINDBLOM FEMMAN NÄSTA. FC Boda som på lördag försöker ta sin första hemmavinst för säsongen har mycket att fundera på inför nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland