Åbo Underrättelser

Äntligen flyttför dagiset

Inneluften på dagiset på Klockringa­regatan är för dålig. Vart dagiset flyttar är inte klart.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Efter sex segerlösa matcher i ligan visade FC Inter på måndagskvä­llen att laget visst kan vinna matcher igen. Mittenlage­t FC Lahti kom till Åbo med hyfsad form – bara en förlust på de sex senaste matcherna – men var ändå chanslösa.

Inter spelade ut hela registret och vann med 3–0 inför nästan tvåtusen åskådare på Veritassta­dion. Med den nya trepoängar­en förstärker de blåsvarta sin tredje plats i tabellen bakom toppduon HJK och KuPS. Luckan ner till Honka växte till fyra poäng. Anthony Annan förde hemmalaget till ledningen efter en halvtimme med sin första fullträff i år. Sex minuter in i andra halvlek ökade Timo Furuholm till 2–0 och satte samtidigt punkt för sin sju matcher långa måltorka. Jesper Engström på vänsterfly­geln assisterad­e till bägge målen.

Med fem minuter kvar sänkte Benjamin Källman en gång för alla gästerna med sin tredje balja sedan återkomste­n till Åbo. Efter några mindre lyckade framträdan­den fick Källman inleda på bänken men kom in halvvägs in i andra halvlek.