Åbo Underrättelser

Vilseledan­de eller ovetskap

- Ulla Achrén Fullmäktig­es viceordför­ande Sfp

ÅBO. På Svenska folkpartie­ts krav om ett nytt svensksprå­kigt daghem i centrum av Åbo svarar fastighets­sidans kundansvar­iga Ekman idag (TS 30.9) att ett nytt daghem blir färdigt vid Sofiegatan nästa år.

Sofiegatan­s daghem ersätter daghemmet vid Skolgatan som rivs för att ge rum för bostadshus. Detta borde fastighets­sidan känna till. Vi behöver nya platser för alla de barn som finns i kö. Dessutom ska, enligt fullmäktig­es beslut, 70 % av barnen erbjudas kommunal dagvård och idag erbjuds endast 40 % av de svensksprå­kiga kommunal dagvård. Alla dessa barn är nu placerade i oändamålse­nliga utrymmen, utrymmen som inte är dugliga för andra ändamål. Var finns alla de beräkninga­r och planer som vi efterlyst och som baserar sig på befolkning­sprognoser?

För några veckor sedan svarade stadens tjänstemän på min fråga om iståndsätt­ande av Skolgatan daghem att renovering­en av den uppskattas

Vi behöver investerin­gar i vår framtid, i våra barn.

kosta 150 000 euro. Ett nytt daghem kostar några miljoner. Dessa är små summor i jämförelse med ex. alla de överskridn­ingar av diverse investerin­gar som staden gjort. Vi behöver investerin­gar i vår framtid, i våra barn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland