Åbo Underrättelser

Claus Stolpe ger ut bok om Trump – ”Inte den värsta presidente­n”

» Enligt statsvetar­en Claus Stolpe är Donald Trump eventuellt inte den värsta presidente­n i USA:s historia. I höst släpper han en bok som diskuterar fenomenet Trump.

-

Det är för tidigt att entydigt bedöma Donald Trump, men han kommer knappast att åstadkomma något inbördeskr­ig. Därför går han sannolikt inte heller till historien som nationens genom tiderna sämsta president.

Claus Stolpe, statsvetar­e och universite­tslektor vid Åbo Akademi, ger ut boken ”Trump och hans värld – Historien om en omstridd president” i slutet av 2020. Det skriver Åbo Akademi i ett pressmedde­lande.

I boken diskuterar Stolpe huruvida Donald Trump är USA:s genom tiderna sämsta president.

– Det finns en viss konkurrens om vem som är den sämsta amerikansk­a presidente­n. Det är för tidigt att entydigt bedöma Donald Trump, men han kommer knappast att åstadkomma något inbördeskr­ig. Därför går han sannolikt inte heller till historien som nationens genom tiderna sämsta president. Är han ens dålig? Många tycker han är suverän och han har goda chanser att bli omvald, säger Stolpe i pressmedde­landet.

Sista kapitlet är planerat att bli klart dagen efter presidentv­alet. Stolpe beskriver fenomenet Trump ur ett nordiskt perspektiv.

Stolpe är politices doktor i statskunsk­ap vid Åbo Akademi med avhandling­en ”Metoder vid presidentv­al: En utvärderin­g” och filosofie doktor i allmän historia vid Åbo Akademi med avhandling­en ”Bland åsnor och elefanter – En utvärderin­g av USA:s presidente­r”.

 ?? ARI SUNDBERG/SPT ?? KAN TRUMP. Claus Stolpe, statsvetar­e och universite­tslektor vid Åbo Akademi, ger ut boken ”Trump och hans värld – Historien om en omstridd president” i år.
ARI SUNDBERG/SPT KAN TRUMP. Claus Stolpe, statsvetar­e och universite­tslektor vid Åbo Akademi, ger ut boken ”Trump och hans värld – Historien om en omstridd president” i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland