Åbo Underrättelser

Motionen behandlas i styrelsen så snart som möjligt

-

Styrelseor­dförande Wilhelm Liljeqvist (SFP) är den som håller i trådarna för den närmaste tidtabelle­n gällande behandling­en av motionen. Han säger att man strävar efter att ta den till behandling i kommunstyr­elsen så snart som möjligt, kanske redan under nästa möte den 12 oktober.

Styrelsens uppgift är att för fullmäktig­e bereda ett ärende om att tillsätta det tillfällig­a utskottet som ska jobba med motionen.

I STYRELSEN sitter fyra SFP-ledamöter (Wilhelm Liljeqvist, Helena Fabritius, Roger Hakalax och Ghita Edmark), två ledamöter från Fri Samverkan ( RuneFriman och Maria Manelius), SDP:s Ann-Marie Kulla, Centerns Harri Kaitala och VF:s Tomy Wass.

Av dessa nio styrelseme­dlemmar skrev fyra under motionen: Wass, Kaitala, Kulla och Friman. Maria Manelius från Fri Samverkan valde att inte skriva under. Hon tycker att även om tillvägagå­ngssättet för att söka stöd (både osökta sådana och framtida) borde utredas är samma motion inte rätt plats att uttala misstroend­e för kommundire­ktören.

– I diskussion­er i styrelsen har saken ändå redan diskuterat­s i viss mån och vi har fått en del svar på varför förvaltnin­gen valde att inte söka dessa stöd, säger Manelius.

En annan som blev tillfrågad, men valde att inte skriva under är De Grönas Eija Lang. Hon tycker att en diskussion om stöden hade räckt och att det är överdrivet att tillsätta ett tillfällig­t utskott för det här.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland