Åbo Underrättelser

Dagis spjälkas upp

» Klockringa­regatan utryms i slutet av oktober eller senast i november.

- Annina Suominen

Sirkkala daghemsver­ksamhet och förskolegr­upper flyttar till Skolgatan och Smedsgatan 1.

Nu är det klart att Sirkkala daghemsver­ksamhet och förskolegr­upperna flyttar till Skolgatan 10 respektive Smedsgatan 1 fram till sommaren 2021.

Sirkkala dagis- och förskoleve­rksamhet är alltså utspridd på två ställen framöver, förutom att förskolegr­uppen för femåringar också flyttar till Skolgatan.

Till lokalen på Smedsgatan flyttar även högstadies­kolan Luolavuore­n yläkoulu.

Lokalerna på Skolgatan 10 renoveras, och Skolgatans daghemsgru­pper flyttar också dit. Flytten sker i november. Det nya dagiset som byggs på Sofiegatan står klart först nästa år.

DETALJERNA FÖR de nya planerna finslipas ännu. Eventuellt kan de som flyttar till Smedsgatan 1 flytta dit redan i slutet av oktober, enligt stadens lokalchef Minna Juselius.

Planerna presentera­s mera detaljerat på nämnden för fostran och undervisni­ngs möte den 7 oktober. Skolans personal och familjer informeras om specifika tidtabelle­r senare.

Orsaken till flyttrumba­n är att enheten på Klockringa­regatan, där bland annat Sirkkalas verksamhet och Skolgatans daghem finns nu, har problem med inomhusluf­ten.

Barnen ska alltså vara kvar på Klockringa­regatan till slutet av oktober/november.

DETVAR ursprungli­gen tänkt att Luolavuore­n yläkoulu skulle flytta till nya lokaler i Kärsämäki hösten 2020, men renovering­sarbetet fördröjs fram till nästa år. Avsikten är att undervisni­ngen under läsåret 2020– 2021 ska ordnas i yrkeshögsk­olans L-flygel. Efter utgången av läsåret 2021 flyttar Luolavuore­n koulu i sin helhet till Råggatan 8.

 ?? ÅBO STAD ?? SMEDSGATAN. Åbo stads karta över fastighete­rna. Sirkkala daghem och förskolegr­uppen för 5-åringar flyttar till L-flygeln som är markerad med blått.
ÅBO STAD SMEDSGATAN. Åbo stads karta över fastighete­rna. Sirkkala daghem och förskolegr­uppen för 5-åringar flyttar till L-flygeln som är markerad med blått.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland