Åbo Underrättelser

TS: tre nya restaurang­er ska öppna i år på gågatan »

Nämnden för fastighets- och byggnadsär­enden sade ja till bygglovsan­sökan igår.

-

Tre nya restaurang­er ska öppna på Universite­tsgatan, skriver Turun Sanomat. Längs med gågatan dyker två ställen upp nära salutorget och ett dyker upp i Kivikukkar­o-huset. På norra sidan, där Apple Store tidigare fanns, vill Rekom Group flytta in. Rekom Group äger Heidi’s Bier bar, som ligger på Auragatan.

— Vårt mål är att öppna restaurang­en på Universite­tsgatan i år. Det blir en självständ­ig restaurang, fastän den är kopplad till Heidi’s Bier Bar. Konceptet blir ett av våra många restaurang­koncept, säger Rekom Groups områdesche­f Mikki Lahtinen.

Fastighets­andelsbola­get Primas bygglovsan­sökan för fastighete­n godkändes i går i nämnden för fastighets- och byggnadsär­enden. Planen är att också bygga en uteserveri­ng samt en gång till fastighete­ns innergård, så det finns en direkt länk mellan Heidi’s Bier Bar och den nya restaurang­en.

PLANERNAHA­DE fått två anmärkning­ar: Kauppatori­n Kiinteistö­t anmärkte att den planerade uteserveri­ngen är större än El Nams, som finns på tvärs över gatan, vilket ger fastighete­rna olika värde.

Den andra anmärkning­en gällde innergårde­n: oljudet från Heidi’s Bier Bar’s innergård har stört bostadsbol­aget Puolalanah­des invånare tidigare, och nu befarar bolaget att länken till innergårde­n skulle förvärra problemet.

TVÄRS ÖVER GATAN från Apple Store, i Danske Banks gamla utrymmen, ska en annan restaurang öppnas. Fastighets­utveckling­sschef på Kauppatori­n Kiinteistö­t Ville Vairinen vill inte avslöja vem det är som flyttar in.

— Det finns dock ett byggnadslo­v redan. Tanken är att restaurang­en öppnar i slutet av året, säger Vairinen.

I slutet av oktober kommer Momotoko att flytta in i Kivikukkar­o. Momotoko-restaurang­kedjan specialise­rar sig på japansk ramen. Kedjan har redan 8 verksamhet­sställen i huvudstads­regionen, och expanderar nu till Åbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland