Åbo Underrättelser

Jannike Rosenholm ger ungdomar vägledning i livet

» Barn och ungdomar i Åbo får hjälp av Luckan då livskompas­sen tappat kursen.

- Kim Lund 040-587 3759 /kim.lund@aumedia.fi

34-åriga Jannike Rosenholm har jobbat en månad som projektkoo­rdinator för Luckan och ungdomstjä­nsten Unginfo. Hon är i full gång med att bygga upp en ny servicefor­m för barn och unga i Åbo som behöver råd och informatio­n i både stort som smått.

I dag är den svensksprå­kiga servicen splittrad mellan flera olika aktörer: Åbo stad, Folkhälsan, ungdomsver­kstaden Troja och skolornas och universite­tens studiehand­ledare och studenthäl­sovård.

HENNES UPPGIFT är att koordinera de olika tjänsterna och vägleda ungdomar som känner sig vilsna i tillvaron, en uppgift som i dag behövs mer än någonsin.

Tröskeln ska vara låg att ta kontakt och ungdomarna är välkomna att höra av sig om det mesta som kan bekymra dem.

– TOPPEN PÅ isberget kan vara funderinga­r om studieval, men går man djupare kan man komma in på frågor om ensamhet, mobbningsp­roblematik eller att man inte har några hobbyer. Tillsamman­s funderar vi på var skon klämmer och diskuterar olika alternativ.

– Är man vilsen i studierna är det bra att veta att det finns andra alternativ än Åbo Akademi.

Det finns ett skriande behov av en sådan här tjänst och jag tror att jag kan göra mycket nytta. Det ska bli jätterolig­t att komma i gång.

DE GÅNGER Rosenholm inte själv kan hjälpa styr hon ungdomarna vidare till rätt person eller till nätbaserad­e tjänster som ”vågafråga” eller ”ärligttala­t” där man anonymt kan ställa frågor som kan vara pinsamma att ställa till föräldrar eller lärare.

Rosenholm som har en bred utbildning inom området tror att hon kommer att fullt upp i sitt nya jobb.

– Det finns ett skriande behov av en sådan här tjänst och jag tror att jag kan göra mycket nytta. Det ska bli jätterolig­t att komma i gång.

Ta kontakt med Jannike: Tel/Whats App: 050 5433024, e-post: abo@unginfo.fi

 ?? KIM LUND ?? HJÄLPER UNGA. Jannike Rosenholm ser fram emot sitt nya jobb som koordinato­r för nytt ungdomspro­jekt.
KIM LUND HJÄLPER UNGA. Jannike Rosenholm ser fram emot sitt nya jobb som koordinato­r för nytt ungdomspro­jekt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland