Åbo Underrättelser

Vembär kronan iår?

» Pandemin leder till färre besök i äldreboend­en, men lucia behövs mer än någonsin.

-

Lucia kommer med hopp, värme och ljus. Lucia står också för glädje och medmänskli­ghet, och lyser upp när det är som mörkast. Åbo Lucia samlar in medel tillsamman­s med Finlands Lucia.

De insamlade medlen används även i år för att stöda barnfamilj­er som är i en svår livssituat­ion.

Folkhälsan kanalisera­r alltid minst den summa som kommit in via Åbo luciavalet till stöd för familjer i Åboland. Pengarna används på olika sätt. Till exempel så att åboländska familjer kan delta i FamiljeKra­ft-lägren och till att utbilda de som arbetar med familjer i frågor kring våld in nära relationer.

I våras kunde också Folkhälsan erbjuda familjer tillgång till en kort paus i vardagen genom att vår personal träffade enskilda familjers barn utomhus för en stunds.

NU ÄR DET DAGS att nominera din luciakandi­dat!

Vi söker en person som har lätt för att möta människor i olika åldrar och olika – ibland svåra – livssituat­ioner. Kandidater­na ska ha fyllt 16 år, tala svenska och sjunga bra.

I vanliga fall gör lucia och tärnor närmare 40 besök på sjukhus, äldreboend­en och fester mellan den 13.12 och julafton.

Beroende på läget med pandemin kommer besöken att vara färre och vi kommer att skapa nya, trygga sätt för lucia och hennes följe att möta människorn­a.

I år känner vi inom Folkhälsan att lucia, som sprider hopp, värme och ljus, är särskilt viktig.

● Se mer informatio­n på www.abolucia.fi

 ??  ??
 ?? ANJA KUUSISTO ?? SÅ VAR DET 2019. Lucian Sylva Kivikoski med tärnor tas emot av ett folkhav utanför Domkyrkan.
ANJA KUUSISTO SÅ VAR DET 2019. Lucian Sylva Kivikoski med tärnor tas emot av ett folkhav utanför Domkyrkan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland