Åbo Underrättelser

Svetten rinner, glasögonen immar under masken – men första besöket på teater i år lever jag länge på

Hur man än vrider och vänder sig riskerar man något.

- Annina Suominen journalist på ÅU

Det är minst sagt spännande att söka sig till en teaterscen för första gången på långt över ett halvår. Jag drar på mig ansiktsmas­ken i sista stund innan jag kliver in i ÅST:s salong, desinficer­ar händerna och möts av en publik som också verkar ta sitt ansvar.

Pjäsen blir ett minne för livet. Svetten rinner, glasögonen immar och tidvis får jag lust att riva av mig masken. Mitt sällskap har en betydligt trevligare mask som är gjord av tyg och lättare att andas i. Men säkert fungerar engångsmas­ker fint de med, bara man vänjer sig vid att ha dem på sig flera timmar i sträck.

PÅ TEATERN ÄR det avstånd mellan publiken, majoritete­n av oss bär ansiktsmas­k och personalen likaså, en del bär ansiktsvis­ir.

Det känns ansvarsful­lt och kontroller­at, och Coronablin­kern har fortsatt tiga som muren en hel vecka efteråt.

Jag är inte den enda som är tacksam över en fin upplevelse, och att ta del av kultur som till exempel teater känns som att vara barn igen. Det är inte längre en del av vardagen och det är extra spännande.

LITE FÖRBJUDET känns det att uttrycka den åsikten i skrivande stund, då de dåliga nyheterna dyker upp en efter en.

Coronaläge­t trappas upp i vår region. Bland annat har en finsk högstadies­kola i Åbo åtminstone ett bekräftat coronafall, 50 har exponerats och skolan övergår till distansund­ervisning.

En ansvarig läkare för smittsamma sjukdomar i Åbo säger till ÅU att hon är orolig över de sociala tillställn­ingarna som samlar stora mängder folk.

Stadsdirek­tören i Åbo säger att vi ska använda munskydd på alla slags tillställn­ingar med mycket folk

HURMANÄN vrider och vänder sig riskerar man något. Trots allt har vi ännu ett kontroller­at coronaläge i Åbo. Det är värt att vara tacksam för, men läget kan ändra snabbt om vi inte alla är försiktiga, håller avstånd och håller oss skärpta.

Försiktiga besök på till exempel teatrar, eller andra platser där det inte är allt för trångt, hoppas jag vi kan fortsätta med. Kultur och människomö­ten mår vi alla bra av.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland