Åbo Underrättelser

Flygtill Cypern lockar

» Mycket billiga biljetter för söndagens direktflyg gick åt.

- AnninaSuom­inen 050-411 3729 annina.suominen@aumedia.fi

Flygbolag har sålt slut på billiga biljetter från Åbo till rödlistade Cypern under höstlovet.

Flygbolage­t Wizzair har i dagarna gjort reklam för flyg för bara några tior mellan Åbo och Larnaka på Cypern.

En koll på bolagets webbsida visar att det billigaste alternativ­et för söndagens kvällsflyg är slutsålt, medan det fortfarand­e är möjligt att köpa två betydligt dyrare alternativ. Bolaget flyger mellan Åbo och Cypern en gång i veckan.

FRÅNOCHMED måndag, då höstlovet i Åbo inleds, införs åter inreserest­riktioner i trafiken mellan Finland och Cypern. Cypern överskride­r Finlands gränsvärde för inresa, som är 25 nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste två veckorna.

Det hindrar förstås inte finska medborgare från att resa ut och in i landet, och Finland är just nu på Cyperns lista över länder som inte drabbas av inreserest­riktioner.

DÄREMOT rekommende­rar båda länderna att man undviker onödigt resande.

I Cypern kan man få böter på 300 euro om man inte använder munskydd inomhus på offentliga platser, exempelvis i kyrkor, på sjukhus, i butiker och även i hissar. Alla som är över sex år gamla måste bära munskydd.

 ?? ÅU-FOTO ?? FLYGER TILL CYPERN. Wizzair har fått billiga biljetter till Cypern sålda. Landet räknas nu av Finland till ett av dem som har en hög smittorisk.
ÅU-FOTO FLYGER TILL CYPERN. Wizzair har fått billiga biljetter till Cypern sålda. Landet räknas nu av Finland till ett av dem som har en hög smittorisk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland