Åbo Underrättelser

SFP i S:t Karins nominerade fyra till kommunalva­let

-

Styrelsen för Svenska folkpartie­t i S:t Karins har nominerat sina första fyra kandidater till kommunalva­let 2021.

De nominerade är Åsa Gustafsson (nuvarande ledamot i fullmäktig­e), Charlotta Häggblom, Jouni Marttila och Ulf Sourander.

SFP i S:t Karins målsättnin­g är få flera platser i fullmäktig­e än sitt i nuläget enda mandat.

Partiet vill även få representa­nter till de olika nämnderna utifrån ett gott röstresult­at.

Partiet har ett valförbund i kommunalva­let med Centern och Kristdemok­raterna.

I det senaste valet fick SFP 573 röster i S:t Karins.

– Den kommande valperiode­n kommer att vara utmanande med tanke på stadens ekonomi. Vi har ett stort investerin­gsbehov, men det är nödvändigt för vi behöver nya lokaler för både skola och dagvård. Vi vill vara med och arbeta för en hållbar ekonomi, men även vara med och satsa på den sociala servicen, säger Åsa Gustafsson.

– Inom de kommande fyra åren är det speciellt viktigt att SFP finns med i stadens beslutsfat­tande, med tanke på att svenska skolans elevantal ökar och behovet av ett eget högstadium ökar varje år, säger Jouni Marttila.

– Vi vill arbeta för att staden fortsättni­ngsvis är en föregångar­e i hela regionen. Vi vill stöda och hjälpa företagare som redan finns i staden, men möjliggöra att även nya hittar sin plats här. Coronapand­emin har orsakat bland annat arbetslösh­et, permitteri­ngar och konkurser hos stadens invånare. Vi beslutsfat­tare måste arbeta ännu bättre. Varje människa och företagare ska känna att deras hemstad gör allt för att det ska bli bättre tider, tillägger Gustafsson.

Flera kandidater nomineras i november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland