Åbo Underrättelser

Cupvinnare från Pargas pryder nytt frimärke på Åland

» Isabella och Olivia Mattsson skapade tillsamman­s med Anna Westerlund historia.

-

FOTBOLL. I dag ger Åland Post ut ett frimärke för att hedra fotbollsla­get Åland Uniteds första guld i Finlands Cup för damer.

I finalen mot TiPS i helgen spelade Pargas IF-bördiga Anna Westerlund och systrarna Isabella och Olivia Mattsson för Ålandslage­t.

Cupguldet är Åland Uniteds första. De har sedan tidigare två ligaguld och slåss även denna säsong om guldet i Nationella ligan.

Frimärket är en specialutg­åva med begränsad upplaga och finns till försäljnin­g i Postens webbshop och i Mariehamns postkontor på utgivnings­dagen.

FRIMÄRKET BASERAR sig på ett foto av Juha Tamminen som arbetat som fotbollsfo­tograf i närmare 40 år.

– Bilden är tagen direkt efter cupfinalen i Myrbacka, mitt i segerjuble­t. Jag såg spelarna tränga ihop sig för att ta en gruppbild med en av spelarnas mobiler efter att de hade tackat supportrar­na och tagit lagfotot.

– De var väldigt spontana, avslappnad­e och glada, så jag bestämde mig för att gå nära och fota. Jag tycker att det här är en av de bästa vinnarbild­er jag fotat genom åren, man ser att de har en bra laganda. Att ta individuel­la selfies med pokalen är det nya normala, men här gick istället laget ihop och höll fram sina medaljer, bet i medaljerna och jublade tillsamman­s.

UPPLAGANPÅ frimärket är begränsad till 1000 ark och minimibest­ällning är ett miniark med 8 frimärken.

Det beställs enklast via Åland Posts webbshop.

Valören på frimärket är Europa, vilket betyder att det räcker som porto för att skicka ett brev upp till 20 g inom Norden och Europa.

FRIMÄRKET GES UT inom onlinetjän­sten Mina Frimärken, där privatpers­oner och företag kan välja ett eget motiv till ett frimärke. Åland Post har tidigare gett ut personliga frimärken 2015 och 2016 för att fira fotbollsla­get IFK Mariehamns cupoch ligaguld.

Specialutg­åvan ges ut utanför Postens officiella utgivnings­program.

 ?? ÅLAND POST ?? SEGERJUBEL. Så här glada blev Åland United-spelarna efter finalen.
ÅLAND POST SEGERJUBEL. Så här glada blev Åland United-spelarna efter finalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland