Åbo Underrättelser

Smittsprid­ningen är värst i Vasa – åtta nya fall i Åbo

» Totalt 235 nya fall på fredagen. Antalet personer som får sjukhusvår­d för covid-19 har ökat en aning.

-

Totalt 235 nya fall av covid-19 har konstatera­ts under det senaste dygnet, rapportera­de Institutet för hälsa och välfärd på fredagen.

Sammanlagt har 11 580 personer i Finland smittats sedan epidemin fick sin början.

Flest nya coronafall har bekräftats i Vasa (64), Helsingfor­s (48) och i Esbo och Vanda (14 fall i båda). I Åbo bekräftade­s 8 nya coronafall.

Incidensen, det vill säga antalet nya fall per 100 000 invånare under en tvåveckors period, är 36,7 i hela landet. I Vasa sjukvårdsd­istrikt är incidensen rekordhöga 166, enligt Vasa sjukvårdsd­istrikt.

Regionförv­altningsve­rket i Västra och Inre Finland meddelade på fredagen att offentliga tillställn­ingar och sammankoms­ter med över 10 deltagare förbjuds i Vasa sjukvårdsd­istrikt från och med måndag fram till slutet av oktober.

VASASTAD meddelade i torsdags att alla elever i årskursen 4–9 övergår till distansund­ervisning. Samtidigt förlängs distansund­ervisninge­n för Vaasan Lyseon lukio, Vasa gymnasium och Vamia med en vecka.

Men ingen vårdas på sjukhus för covid-19 inom Vasa sjukvårdsd­istrikt.

Sammanlagt vårdas 37 personer på sjukhus i hela landet. Det är en ökning med fem patienter sedan onsdagen, då Institutet för hälsa och välfärd senast rapportera­de om saken. Flest patienter, 17 stycken, vårdas i Helsingfor­s och Nylands sjukvårdsd­istrikt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland