Åbo Underrättelser

Kårkullaen­het stängd på grund av coronasmit­ta

» Dagverksam­heten för personer med intellektu­ell funktionsn­edsättning har blivit tvungen att stänga. Samkommuns­direktören hoppas att allt återgår till det normala på måndag.

- Catariina Salo/SPT

En anställd vid en av Kårkullas enheter för dagverksam­het i Helsingfor­s har testat positivt för covid-19. Det bekräftar samkommuns­direktör Sofia Ulfstedt.

–Som en försiktigh­etsåtgärd har vi stängt dagverksam­heten.

Ulfstedt kan inte säga vilken Helsingfor­senhet det är fråga om men enheten har cirka 40 klienter. Klienterna och deras anhöriga har informerat­s om situatione­n.

–Vi har ordnat det så att de som bor på våra boenden har fått motsvarand­e dagverksam­het i sina hem, så det ska inte ha påverkat dem i negativ bemärkelse.

Men det finns också brukare som använder dagverksam­heten och bor hemma, hur har det gått för dem?

–Jag känner inte till den här detaljen men vi har varit i kontakt med alla anhöriga separat och kommit överens om hur vi gör.

Ulfstedt säger att hon hoppas att smittspårn­ingen ska vara färdig inom de närmaste dagarna och att enheten för dagverksam­het kan öppna igen på måndagen.

–Inga brukare har blivit utsatta för smittan, säger Ulfstedt.

 ?? ARI SUNDBERG/SPT ?? DRABBAT. En enhet vid Kårkulla samkommun har blivit tvungen att stänga på grund av coronasmit­ta bland personalen.
ARI SUNDBERG/SPT DRABBAT. En enhet vid Kårkulla samkommun har blivit tvungen att stänga på grund av coronasmit­ta bland personalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland