Åbo Underrättelser

Ställde in Kimitoöres­an då coronasmit­tan slog till

» Selim Laurén studerar i Vasa och testade positivt för coronaviru­set förra veckan.

- Johan Backas 050-5621258/johan.backas@aumedia.fi

21-åriga Selim Laurén från Kimitoön bor och studerar till byggnadsin­genjör i Vasa. Den här veckan består av självstudi­er, vilket han tänkte att han gör hemma på Kimitoön.

Vasa har de senaste veckorna legat i topp när det gäller spridninge­n av coronaviru­set. Eftersom några i Lauréns bekantskap­skrets hade testat positivt för coronaviru­set och coronablin­kern visade att också han själv varit exponerad, gick han själv och testade sig i tisdags.

TVÅDAGAR senare kom svaret som var positivt.

– Jag är lite snuvig och så är luktsinnet lite sämre, annars känner jag ingenting. Men jag stannar ju så klart här i Vasa nu, och stannar i karantän i två veckor, säger Laurén.

Han bor med sin sambo och räknar med att det den närmaste tiden blir att titta på Netflix en hel del, och göra en del skolarbete­n.

HANHARSJÄL­V deltagit i några studerande­evenemang under hösten, men hållit sig borta från nattklubba­r.

Han kan förstå att många tycker att studerande agerat ansvarslös­t då de besökt olika evenemang och fester, men tycker att de flesta försökt ta ansvar för att minska på spridninge­n.

– Största delen av evenemange­n har hållits utomhus, och också inomhus har restriktio­nerna och rekommenda­tionerna följts. Men det är klart att det alltid är en risk när flera personer samlas på samma ställe. Varför tror du att epidemin fått så starkt fotfäste just i Vasa?

– Kanske för att staden är så liten. Centrum utgörs av några få kvarter, och det är där folk samlas.

 ?? PRIVAT ?? FÖRSTÅR RISKEN. Selim Laurén har själv, liksom hans bekanta, haft lindriga symptom av coronaviru­set men förstår att det kan vara ytterst farligt för folk i riskgruppe­rna.
PRIVAT FÖRSTÅR RISKEN. Selim Laurén har själv, liksom hans bekanta, haft lindriga symptom av coronaviru­set men förstår att det kan vara ytterst farligt för folk i riskgruppe­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland