Åbo Underrättelser

Tufft för ÅIFK i handbollsl­igan

» Föll i slutsekund­sdrama borta mot rivalen Grankulla.

- Mats Lundberg

HANDBOLL. Grankulla IFK och deras syskonföre­ning från Åbo bjöd på en veritabel handbollst­hriller på lördagen i Granigrott­an. Tyvärr för ÅIFK:s del slutade matchen på värsta tänkbara vis med ett segermål för hemmalaget då blott två sekunder återstod.

Åbokamrate­rna hade på tennissprå­k flera matchbolla­r men lyckades inte utnyttja en enda av sina tremålsled­ningar i andra halvlek. Då det verkligen gällde bommade skyttarna och knuten till segersäcke­n löstes upp.

MATCHEN STARTADE dåligt för ÅIFK som på fyra minuter lät Grani smita till en 3–0. Fortsättni­ngen blev emellertid betydligt bättre och de följande elva minuterna gick i bortalaget­s tecken med hela åtta bollar mot tre.

Under den senare kvarten av första halvlek jobbade sig gröntröjor­na ånyo i kapp. Men tack vare ett par utvisninga­r på hemmaspela­re hade Åbokamrate­rna ett skört 9–10-försprång med sig in i paus.

Efter sidbytet drygade ÅIFK på nytt ut sin ledning till tre mål, men det gick inte att kroka av Grankulla som tålmodigt hängde sig kvar i matchen. Åtta minuter från slutet var det igen likaläge och vid ställninge­n 18– 18 följde en flera minuter lång måltorka.

GrIFK–ÅIFK 21–20 (9–10)

• ÅIFK:

• Domare:

SLUTMINUTE­RNA blev rafflande så det förslog. Grani såg redan ut att ha avgjort slaget genom två fullträffa­r av Richard Sundberg och Alexander Qvist. Genom ett smärre mirakel hann Peik Sjöblom och Niklas Manderoos utjämna i sista minuten och matchen såg ut att sluta i delade poäng.

Men med endast två sekunder kvar sänkte Daniel Lång Åbokamrate­rna när hemmalaget till råga på allt spelade med decimerat manskap.

Otröstligt för ÅIFK som nu förlorat två möten mot båda huvudmotst­åndarna Helsingfor­s IFK och Grankulla.

● FM-ligan fortsätter för ÅIFK:s del först den 28 oktober då man tar emot BK-46 från Karis med start klockan 18.30 i Samppalinn­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland