Åbo Underrättelser

130 000 hushåll får den här månaden tillfällig epidemiers­ättning

» Ersättning­en betalas till de personer och familjer som lidit hårt ekonomiskt av coronarest­riktionern­a.

-

Folkpensio­nsanstalte­n meddelar att beslut om temporär epidemiers­ättning har skickats ut till totalt 130 000 hushåll i Finland. Besluten skickades ut på måndagen, och den första utbetalnin­gsdagen är den 16 oktober.

Ersättning­en gäller från september och betalas under resten av året ut till de kunder som fick grundlägga­nde utkomststö­d under coronavåre­n.

Syftet med den temporära ersättning­en är att stödja enskilda personer och familjer som har det mycket svårt ekonomiskt, och för vilka coronarest­riktionern­a har orsakat extra kostnader. Exempelvis ledde restriktio­nerna i våras till att skolbarn vistades hemma dagtid, och därmed uppstod extra matkostnad­er för många barnfamilj­er.

Både ersättning­arna för september och oktober betalas nu ut samtidigt. Följande utbetalnin­gsdag är den 16 november och sedan påföljande den 16 december.

Den sammanlagd­a summan som i oktober betalas ut är 23 miljoner euro.

Personer som är berättigad­e att få epidemiers­ättningen behöver inte separat ansöka om den, utan den betalas ut automatisk­t.

 ?? CATARIINA SALO/SPT 000 HUSHÅLL I FINLAND TEMPORÄR EPIDEMIERS­ÄTTNING. ?? MÅNGA FÅR EXTRA HJÄLP. Folkpensio­nen har beviljat 130
CATARIINA SALO/SPT 000 HUSHÅLL I FINLAND TEMPORÄR EPIDEMIERS­ÄTTNING. MÅNGA FÅR EXTRA HJÄLP. Folkpensio­nen har beviljat 130

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland