Åbo Underrättelser

Mirella är årets MGP-vinnare – ”Jag har inte ord att beskriva känslan”

» Med låten ”Landet ingenstans” vann 15-åriga Mirella Roininen från Vanda Melodi Grand Prix 2020. På grund av coronaepid­emin hölls finalen i Helsingfor­s utan publik.

-

–Det här känns helt sjukt. Jag har inte ord att beskriva känslan!

Det säger Mirella Roininen minuterna efter att hon utsetts till vinnare i årets Melodi Grand Prix. Finalen ordnades i Helsingfor­s på lördag kväll, på grund av coronaepid­emin utan publik.

–Det finns positiva och negativa saker med att inte ha en publik. Mina medtävland­e hejade förstås men en riktig publik hade säkert gett ännu mer energi. Samtidigt får du som artist nog massor av energi när du står på scenen och vet att det gäller.

Roininen har deltagit tidigare i MGP som dansare. Skillnaden mellan att dansa och uppträda med en egen låt är stor.

–Främst behövde jag inte byta kläder 3–4 gånger och träningarn­a ser olika ut.

TIO BIDRAG tävlade i årets MGP-final.

Därtill medverkade tio dansare, likaså från olika håll i Svenskfinl­and. Åbobon Alina Reinikaine­n uppträdde först av alla i finalen.

På andra plats i tävlingen kom Kurry från Närpes med bidraget “Cool” och trea blev Ellen från Helsingfor­s med ”Förlåt”. Fjärde blev Kasper från Singsby med “Vi skapar en värld” och femteplats­en knep Milou från Esbo med “Okej med mig”.

Vinnaren röstades fram av tittarna och en jury. Finalen direktsänd­es på

Yle Fem och Yle Arenan.

Som en del av priset får vinnaren skriva en ny låt tillsamman­s med musikprodu­centen Erik Nyholm. Dessutom görs en musikvideo och artisten får uppträda på olika evenemang.

I festyran har Mirella Roininen inga klara tankar om vad uppföljare­n kan komma att handla om.

– Den här låten handlade om mina och mina kompisars tankar och känslor. Det är viktigt att lyssna på orden och tolka dem på sitt eget sätt. Kanske blir den nya låten en fortsättni­ng på den här. Vi får se.

 ?? JAAKKO VUORENMAA/YLE ?? SEGRADE. Mirella Roininen vann Melodi Grand Prix 2020.
JAAKKO VUORENMAA/YLE SEGRADE. Mirella Roininen vann Melodi Grand Prix 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland