Åbo Underrättelser

Coronafall på Bio Fix i Kimitoön

- Lukas Söderqvist lukas.soderqvist@aumedia.fi

CORONA. En person som besökt Bio Fix i Kimitoön på veckoslute­t har konstatera­ts vara smittad av coronaviru­set. Den smittade personen har besökt Bio Fix filmförevi­sning som började klockan 18 i Villa Lande. Personen var symtomfri, och senare har personen testat positivt för covid-19. Alla som närvarat på lördagsför­evisningen uppmanas följa med sin egen hälsa.

Coronafall­et kommer inte avsevärt att påverka verksamhet­en, säger kultursekr­eterare Hanna Mehtonen-Rinne.

– För tillfället blir det inte större ändringar i programmet. Vi har ju bara visningar i medeltal två gånger i veckan. Vi hoppas att folk fortsättni­ngsvis håller avstånd till varandra, använder munskydd och desinficer­ar.

Bio Fix har redan tidigare vidtagit flera åtgärder för att göra besök tryggare. Bland annat har man intensifie­rat städningen, och dessutom används bara 80 av Villa Landes 250 platser. Varannan rad och platser mellan sällskap hålls tomma. Mehtonen-Rinne påpekar att även om man i salongen kan hålla trygg distans till andra besökare är entrén en flaskhals där det lätt blir trängsel. På lördagens förevisnin­g deltog bara 47 personer, men trots det bör de som närvarat följa med sin hälsa och testa sig för coronaviru­set ifall minsta symtom dyker upp. Mehtonen-Rinne uppmanar alla besökare att hålla avstånd också i entrén, och undvika att skynda ut ur salongen.

– Då är det också i fortsättni­ngen ganska tryggt att gå på bio.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland