Åbo Underrättelser

Kivimofärj­an i Houtskär ska ersättas av bro

» NTM-centralen ansöker nu om tillstånd för att inleda de förberedan­de arbetena.

- ÅU

Planerna på att bygga en bro över Kivimosund­et har framskridi­t så långt att NTM-centralen nu ansöker om tillstånd för att komma i gång med bygget.

Vattenlage­n förutsätte­r att regionförv­altningsve­rket godkänner planerna innan arbetet kan påbörjas.

Vägplanen har redan godkänts och enligt den ska den nya bron bli en ungefär 25 meter lång öppningsba­r bro, vars fasta delar är brospann av betongbalk­ar och den öppningsba­ra delen en hydraulisk klaffbro.

Brobygget görs under åren 2022 och 2023. ligen beläget på ett vägområde som förvaltas av NTM-centralen. Vägarrange­mangen under byggandet kräver separata avtal med markägarna av de fastighete­r som berörs.

Byggandet kommer att medföra vissa störningar i området. Man gör bland annat grävarbete­n vid brofästena, pålningsar­beten för tillfällig­a arbetsbroa­r och flyttar det nuvarande färjfästet på Kivimosida­n.

ENLIGT NTM-CENTRALEN ska projektet ändå inte orsaka några permanenta förändring­ar i vattendrag­ets status, vattenkval­iteten eller organismer­na i vattnet. Projektets effekter på vattendrag­en studeras under arbetet och därefter i den omfattning som tillstånds­villkoren förutsätte­r

Ansöknings­handlingar­na är till påseende under tiden 13.10–19.11 0 på regionförv­altningsve­rkets webbplats på adressen

 ?? KIM LUND ?? SNART BORTA.
On några år kan Kivimofärj­an ha ersatts av en bro.
KIM LUND SNART BORTA. On några år kan Kivimofärj­an ha ersatts av en bro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland