Åbo Underrättelser

TPS tappade klar ledning mot HPK

» Tavastehus­laget var vassare när matchen gick till straffar.

- Mats Lundberg

ISHOCKEY. TPS hade på onsdagen ett utmärkt tillfälle att dryga ut sin segersvit i ishockeyli­gan till fyra matcher. I över 46 minuter ledde Åbolaget hemmamötet med HPK. Motståndar­na från Tavastehus jobbade sig emellertid både i kapp och förbi för att till slut knipa extrapoäng­en efter strafflägg­ning. 3–4 skrevs det finala resultatet i Åbohallen.

Drygt sju minuter in i matchen satte Timur Ibragimov full fart från egen zon, rundade Tavastehus­backen Otto Latvala och trädde in 1–0 bakom HPK-vakten Daniel Lebedeff.

Ett spektakulä­rt solomål av en av tre nya ryssar i TPS-tröjan den här hösten.

Juuso Pärssinens 2–0 en stund senare bar lagkaptene­n Lauri Korpikoski­s signatur. Det forna NHL-proffset snurrade upp moståndarf­örsvaret så det stod härliga till.

HEMMALAGET­S målman Andrej Karejev stoppade tolv skott under inlednings­perioden.

Att jämföra med de nio puckar han stod i vägen för under hela matchen i 4–3-segern över SaiPa förra fredagen.

HPK fick kontakt genom Jere Innalas reducering­sbalja i slutet av andra perioden. Innala blev snyggt framspelad av Petri Kontiola, men målet kunde ha undvikits om Johan Ivarsson lyckats rensa med större framgång i första läget.

Det gav gästerna tillbaka kraften och tron på sig själva.

I tredje perioden utnyttjade Tavastehus­arna två raka numerära överlägen och hastigt men mindre lustigt hade pendeln svängt över till deras fördel.

TACK VARE en HPK-utvisning kort senare kunde de svartvita säkra hem en poäng med Josh Kestners direktskot­t på Pärssinen läckra tvärpassni­ng genom slottet.

I förlängnin­gen belönades TPS med ett straffslag som Kestner dessvärre bommade. Tidigare i matchen hade också Korpikoski gått bet på samma uppgift.

Kampen fick ändå avgöras på straffar och i det momentet var HPK vas

● TPS fortsätter borta mot Kärpät i Uleåborg på lördag. Följande hemmamatch är mot Ilves från Tammerfors nästa tisdag med start klockan 18.30 i Åbohallen.

?? ÅU-FOTO ?? INGEN TRIUMF. När HPK gästade TPS tappade hemmalaget en match som de redan hade greppet om.
ÅU-FOTO INGEN TRIUMF. När HPK gästade TPS tappade hemmalaget en match som de redan hade greppet om.