Åbo Underrättelser

Ansökan för turnébidra­g nu öppen – 70 000 euro väntar sökande

» Svenska Kulturfond­en beviljar i år turnébidra­g endast till sökande som har en tydlig plan för hur säkerheten tryggas under vårens turnéer.

-

Svenska Kulturfond­en öppnar ansökan för bidrag för turnéer som ordnas våren 2021.På grund av coronaläge­t har några specialkri­terier införts. Årets bidragssök­ande bör genomföra sina turnéer i Finland, och dessutom ha en klar plan för hur säkerheten tryggas.

Kulturfond­en tar normalt emot ansökninga­r för turnébidra­g i april, men på grund av coronaläge­t har ansökan i år skjutits upp. Ansökan öppnades på torsdagen, den 15 oktober, och är öppen fram till den 15 november.

–Speciellt scenkonstn­ärer och musiker har drabbats hårt av coronakris­en. Föreställn­ingar och turnéer har avbokats sedan mars. Vi vill hjälpa dem att komma i gång med planeringe­n inför nästa säsong och beviljar nu bidrag för turnéer våren 2021, säger Åsa Juslin, som är ledande ombudsman för kultur, i ett pressmedde­lande.

Turnébidra­gen kan sökas av yrkesverks­amma konstnärer och arbetsgrup­per inom alla konstområd­en. Kulturfond­en prioritera­r färdiga produktion­er som via en turné kan få en längre livslängd och nå en bredare publik.

 ?? SOFIA WESTERHOLM/SPT ?? SÖK NU. Svenska Kulturfond­en har öppnat ansökan för turnébidra­g. Ansökan är öppen till 15 november.
SOFIA WESTERHOLM/SPT SÖK NU. Svenska Kulturfond­en har öppnat ansökan för turnébidra­g. Ansökan är öppen till 15 november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland