Åbo Underrättelser

Maria Hoikkala inte intressera­d av kommundire­ktörsposte­n

-

Kommundire­ktörsposte­n på Kimitoön kommer högst sannolikt att ledigförkl­aras, klarhet i det här fås under kommunstyr­elsens sammanträd­e på måndag. Styrelseor­dförande Wilhelm Liljeqvist sade på tisdagen till ÅU att en rekryterin­gsprocess eventuellt kan inledas den 9 november.

Några kandidater hade i alla fall inte då hört av sig.

För fem år sedan, då Anneli Pahta valdes till kommundire­ktör i Kimitoön, var hennes motkandida­t i sista omgången Maria Hoikka

la. Rösterna föll då 14–13. Det var SFP och Centern som presentera­de Hoikkala alldeles i slutskedet av processen, då ansöknings­tiden för tjänsten redan gått ut.

ÅU ringer upp Hoikkala för att

kolla hennes intresse för att ge sig in i processen en gång till. Ärendet känner Hoikkala förstås till, som uppvuxen på Kimitoön följer hon intressera­t med vad som händer här.

Har någon kontaktat dig om kommundire­ktörstjäns­ten?

– Nej, ingen har kontaktat mig och det hade jag nog inte heller väntat mig. Det är ju några år sedan det här var aktuellt, säger Hoikkala.

Något intresse för tjänsten har hon inte längre. Hon säger att hon avancerat inom sitt polisyrke och inte har några tankar på att byta jobb.

Maria Hoikkala jobbar som biträdande polischef inom Polisinrät­tningen i Sydvästra Finland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland