Åbo Underrättelser

Superhjält­ekarneval för barn i dag

-

ÅBO. Efter många månaders väntan ordnas Barnens karneval i Åbo i dag. Ursprungli­gen skulle karnevalen ha ordnats i mars, men blev flyttad till hösten. Temat är fortfarand­e det samma: superhjält­ar.

– Vi uppmanar alla barn att klä sig som superhjält­ar och ta med familjen på överraskni­ngsfyllda upplevelse­r i Åbo centrum, säger Åbo stadscentr­umsförenin­gs verksamhet­sledare Heli Järvelä.

Flera företag i Åbo centrum deltar i karnevalen: flera av Forumkvart­erets, Hansakvart­erets och Saluhallen­s restaurang­er och affärer erbjuder både överraskni­ngar och rabatter till superhjält­eklädda.

Själva evenemange­t är gratis. Mellan klockan 9 och 16 ordnas flera olika program i centrum: Bland annat uppträder trafikkons­taplarna Maltti och Valtti på salutorget klockan 13, och muminfamil­jen syns till i saluhallen klockan 11 och 13. Järvelä ber deltagare att tillämpa god handhygien, hålla avstånd och gärna också använda munskydd. Hela programmet för evenemange­t hittas på www.keskellatu­rkua.fi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland