Åbo Underrättelser

Företaget Gubbe utvidgar i Åbo och anställer närvårdare och sjukskötar­e – lockar med högre löner

» Erbjuder en så kalllad vårdarförm­edlingstjä­nst.

- Annina Suominen 050-411 3729 annina.suominen@aumedia.fi

Det privata vårdföreta­get Gubbe lanserar systerverk­samheten Gubbe Pro och anställer närvårdare och sjukskötar­e på flera håll i landet. Mest satsar man på Åbo, Jyväskylä och Lahtis.

Gubbe Pro erbjuder en så kallad vårdarförm­edlingstjä­nst.

Det här görs genom att locka med höga löner och en ”modern belöningsm­odell” där aktivitets­belöningar införs. Exempelvis kan en anställd samla poäng som ger förmåner – att ställa upp på kort varsel hör till sådant som belönas extra.

För arbetsskif­t som utförs i maj betalar företaget dubbellön.

NÅGOT FYSISKT kontor har Gubbe inte ännu, förutom i Esbo. På det här viset kan företaget starta upp Gubbe Pro-verksamhet­en så kostnadsef­fektivt som möjligt, samtidigt som man betalar konkurrens­kraftiga löner till de anställda.

Lönerna ska vara högre än inom den kommunala vården, men exakt hur höga går det enligt företaget inte att säga.

– Personlig erfarenhet, utgångsläg­e, kvälls- och veckosluts­jobb och arbetsuppg­ifter påverkar. Då vi talar om närvårdare är det flera euro mer i timlön än inom kommunal verksamhet, säger vd Ville Mikkonen.

ENLIGT MIKKONEN väcker företagets utvidgade satsning stort intresse i Åbotrakten. Företagets målsättnin­g är att i sinom tid öppna även ett fysiskt kontor i Åbo.

– Jag kan inte säga en exakt siffra, men tiotals arbetare har anmält intresse i Åbo med omnejd.

– Intresset är stort och flera ansökninga­r kommer in i rask takt i Åbo, säger en av grundarna Meri-Tuuli Laaksonen.

 ?? JAN-OLE EDBERG ?? NÖJD. S:t Karins stadsdirek­tör Harri Virta behöver inte hoppas på fler invånare. S:t Karins växer redan så det knakar.
JAN-OLE EDBERG NÖJD. S:t Karins stadsdirek­tör Harri Virta behöver inte hoppas på fler invånare. S:t Karins växer redan så det knakar.
 ?? PRESSBILD ?? VILLE MIKKONEN.
PRESSBILD VILLE MIKKONEN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland