Åbo Underrättelser

Tror på Finland och PIF

PIF-mittbacken Tomas Hradecký drömmer stort både när det gäller Piffens säsong och EM.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

FOTBOLL. I Pargas IF:s mittbacksl­ås ses också denna sommar den storväxte Tomas Hradecký. Åbobon har allt sedan sin ankomst stortrivts i Pargaslage­t och han tror Piffen har alla chanser att under denna säsong till och med ta hem segern i Tvåan.

– Jag har en förväntans­full känsla gällande säsongen. Vi har ett starkt gäng på fötter och moralen är på topp, säger Hradecký.

DE INDIVIDUEL­LA målsättnin­garna för Hradecký som under förra säsongen spelade 12 matcher i Piffentröj­an, är att ge hundra procent för laget och på så sätt hjälpa dem till vinster.

Samtidigt som fokus ligger på den egna säsongen, ser Hradecký också framemot de europeiska mästerskap­en i fotboll.

Då EM sparkas i gång finns bland annat hans bror Lukas Hradecký med som en solklar första målvakt i det finska landslaget som gör sin mästerskap­sdebut på lördag med en match mot Danmark.

En stark tillit till att brodern kommer göra en stark turnering finns och Hradecký hoppas överlag också på en fin turnering.

– Något smått har jag pratat med Lukas, men överlag har jag har låtit honom förbereda sig i lugn och ro. En bra känsla har han i alla fall inför EM, säger Hradecký.

FÖRUTOM BRODERN och det finska landslaget­s framfarter ser Hradecký också framemot att följa med Slovakiens matcher. För bägge nationer har han tippat på fina resultat.

– Allt är möjligt. Jag har tippat på att Finland kommer ta sig ända fram till kvartsfina­l och Slovakien till semifinal.

I dagsläget ser Hradecký i den egna kristallku­lan två favoriter att knipa hem EM-titeln och de är Italien eller Frankrike.

 ?? MIKAEL HEINRICHS ?? FÖRVÄNTANS­FULL. Tomas Hradecký tror starkt på både Piffen och det finska landslaget.
MIKAEL HEINRICHS FÖRVÄNTANS­FULL. Tomas Hradecký tror starkt på både Piffen och det finska landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland