Åbo Underrättelser

Toppmatch att vänta när Piffen och KaaPo drabbar samman

» Pargas IF spelar i kväll sin hemmapremi­är i Tvåan, då S:t Karinslage­t KaaPo gästar de rödklädda på Pajbacka.

- Jesper Lindblom

FOTBOLL. Till hemmamatch­en anländer Piffen med en seger i bagaget, detta efter att laget i säsongspre­miären knipit en 2–3-seger mot Ilves-Kissat i Tammerfors.

Lagets tränare Stefan Strömborg använder orden ”kom igångmatch”, då han ser tillbaka på dusten och konstatera­r att det syntes på laget att det inte spelats träningsma­tcher innan säsongen.

– Vi måste klara av att prestera bättre och också att förbättra spelet med bollen. Det viktigaste var ändå att vi lyckades ta tre poäng på bortaplan, säger Strömborg.

TILL MATCHEN mot KaaPo, som inlett säsongen med en vinst och ett oavgjort resultat, vill Strömborg se Piffen tillbaka på toppnivå.

Hög intensitet och vinnande av dueller ser tränaren som ett potentiell­t segerrecep­t i matchen. Samtidigt ger han också en eloge till gästerna.

– Vi möter ett bra lag med ligarutin. Det kommer bli en jämn match, där små detaljer kommer avgöra.

PÅ PAJBACKA spelas en match helt klart värt att se och Strömborg hoppas också att Piffen kan dra en fördel av publiken, den så kallade tolfte spelaren.

Under veckan har laget scoutat gästerna och till matchen anländer Piffen med en matchplan som ska blotta gästernas svagheter.

– På papper har vi ett lag som kan vinna vem som helst, det är sedan upp till oss att nå vår egen nivå. Vi är väl förberedda och så får se hur det går, säger Strömborg.

● Matchen sparkar i gång klockan 18.30.

 ?? JESPER LINDBLOM ?? TOPPLAG. Stefan Strömborgs anser att publiken i kväll har möjlighet att se distriktet­s absoluta toppspelar­e på plan.
JESPER LINDBLOM TOPPLAG. Stefan Strömborgs anser att publiken i kväll har möjlighet att se distriktet­s absoluta toppspelar­e på plan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland