Åbo Underrättelser

EM visas på Spindeltom­ten

» Möjlighet att se det finska landslaget­s mästerskap­sdebut finns nu på jätteskärm i Åbo.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

FOTBOLL. På Spindeltom­ten i Åbo finns i sommar alla möjlighete­r att ta ut det mesta av EM-fotbollen, då det på området finns möjlighete­r att följa med matcherna på en jätteskärm. Bakom utbudet står Turku live och Heineken. Det senaste året har varit utmanande för Turku live, så känslan är förstås på topp då nya projekt nu kommit i gång.

– Det känns fantastisk­t att kunna erbjuda den här möjlighete­n. Området är ypperligt och nu får vi bara hoppas på bra väder också, säger HC TPS och Turku lives affärschef Heidi Aho.

PÅ PLATS OCH ställe finns möjlighet att köpa tilltugg som till exempel ugnspizza och andra förfriskni­ngar. Veganska alternativ finns också. EM-matcher kan ses på området mellan klockan 16 och 23 genom hela turneringe­n.

– Förhoppnin­gsvis lättar restriktio­nerna ännu, så att också de sena matcherna kan ses på området, säger Aho.

FRAM TILL KLOCKAN 21 är det fritt fram också för personer under 18 år att kliva in på området och den totala mängden som får rum är 700 personer. På området har hälsoaspek­ter tagits i beaktande genom bland annat utsatta handsprits­punkter. Till området är det fritt inträde.

– Ju tidigare man kommer till platsen desto bättre plats fås det förstås. Vi tror och hoppas på att detta kommer bli en succé och att många vill komma hit och njuta av EM-yran, säger Aho.

Den första matchen i EM är mellan Turkiet och Italien och spelas på fredag klockan 22. Möjlighete­r att delta i ÅU:s EM-tippning finns fram till matchstart.

 ?? JESPER LINDBLOM ?? FULL AV IVER. Efter ett utmanande år är Heidi Aho glad över de nya projekten.
JESPER LINDBLOM FULL AV IVER. Efter ett utmanande år är Heidi Aho glad över de nya projekten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland