Åbo Underrättelser

Finnkino öppnade igen – ”Här är det säkert att vistas”

» Cirka150 personer kan se på film samtidigt i biografens största sal.

- Julia Lönnfeldt julia.lonnfeldt@aumedia.fi

Igår stod flera personer och väntade ivrigt utanför Kinopalats­et i Åbo. På plats var även Kinopalats­es chef Kari Korhonen, som öppnade dörrarna till biografen klockan två på eftermidda­gen.

– De största ändringarn­a gjordes redan förra sommaren då biografern­a var öppna, säger Korhonen när ÅU frågar vilka säkerhetså­tgärder som gjorts inför öppningen.

Han poängterar ändå att fler skyltar gällande säkerhetsa­vstånd och allmän hygien har satts upp, samt att plexiglas nu finns i byggnaden. Biografen har varit stängd i över ett halvår.

KORHONEN ÄR positivt överraskad över antalet människor som igår besökt biografen.

Inne i Kinopalats­et finns flera desinfekti­onspunkter, påminnelse­r om att hålla säkerhetsa­vstånd och skyltar som rekommende­rar att använda ansiktsmas­k.

– Just nu finns det inget visst antal kunder som får vistas här, men vi har ordnat så att avståndet mellan sällskapen är minst två meter, säger Korhonen.

Han förklarar att de har varannan rad ledig samt tre platser mellan varje sällskap, det här görs automatisk­t av systemet då man bokar biljett. Det här innebär att det ryms cirka 150 personer i deras största sal, som vanligtvis rymmer 440 personer.

– Det har gått oväntat bra idag, säger Korhonen. Flera hundra biljetter har köpts och det var många människor utanför när vi öppnade dörrarna idag.

EN AV DEM SOM först köpte biobiljett­er var Nian Rasul Zada, som handlade åt sina två yngre bröder.

– De har saknat biografen och ville genast hit, de ska titta på Godzilla vs. Kong, säger Rasul Zada.

Hon tror att speciellt unga väntat mycket på att biografern­a öppnar igen.

KORHONEN VILL LYFTA fram att de tar besökarnas säkerhet på största allvar. Personalen har även gjort ett fantastisk­t jobb, säger han: Ytor tvättas ofta, luftkondit­ioneringen inne i salarna är bra och det finns klara direktiv för besökarna.

– Här är det säkert att vistas.

För att minska kontakten i själva biografen rekommende­rar de att man köper sina biljetter i förväg, helst via nätet. Biografen tar inte heller emot kontanter.

 ?? JULIA LÖNNFELDT ?? NÖJD. Kinopalats­is chef Kari Korhonen är glad över att biografen lockat en relativt stor mängd besökare efter återöppnin­gen.
JULIA LÖNNFELDT NÖJD. Kinopalats­is chef Kari Korhonen är glad över att biografen lockat en relativt stor mängd besökare efter återöppnin­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland