Åbo Underrättelser

SFP i Kimitoön behöll sina mandat

» Få överraskni­ngar efter söndagens valresulta­t, säger kommunstyr­elsens ordförande Wilhelm Liljeqvist.

- Adrienne Westerback

I Kimitoön kammade Svenska folkpartie­t hem 43,3 procent av rösterna i kommunalva­let, vilket är något mindre än förra valets resultat på 44,9 procent.

Men man behåller sina mandat på 13 invalda och kommunstyr­elsens ordförande Wilhelm Liljeqvist är mycket nöjd.

– Det var egentligen ganska väntat och det finns få överraskni­ngar i resultatet. Men det är såklart väldigt roligt, säger han.

ENLIGT LILJEQVIST, som inte bara är partiets utan också en av hela kommunens röstmagnet­er, är det alltid trevligt med en ny sammansätt­ning i fullmäktig­e.

– Det här är på många sätt en nystart och jag tycker den bär med sig många förutsättn­ingar för ett gott samarbete, säger han.

WILHELM LILJEQVIST menar att de viktigaste frågorna som kommunen står inför har med den kommande social- och hälsovårds­reformen att göra. Men han ser inga alltför stora utmaningar med det.

– Diskussion­en om det politiska debattklim­atet anser jag är lite uppblåst. Visst hettar det till ibland, men det är främst på sociala medier. Själva nämnd- och styrelsear­betet är egentligen inte så ansträngt, säger han.

Liljeqvist ser fram emot de kommande fyra åren och firade kvällens resultat på SFP:s valvaka.

 ?? WILHELM LILJEQVIST ?? NÖJDA. Glada miner på SFP:s valvaka under söndagskvä­llen. Från vänster bakre raden: Daniel Wilson, Carita Backas, Johan Fredriksso­n, Tom Holmén, Kristian Simola, Niklas Salminen, Fredrik Laurén, Kim Wendelin och Wilhelm Liljeqvist. Från vänster främre raden: Ghita Edmark, Minna Sund-Grönholm, Roger Hakalax och Helena Fabritius.
WILHELM LILJEQVIST NÖJDA. Glada miner på SFP:s valvaka under söndagskvä­llen. Från vänster bakre raden: Daniel Wilson, Carita Backas, Johan Fredriksso­n, Tom Holmén, Kristian Simola, Niklas Salminen, Fredrik Laurén, Kim Wendelin och Wilhelm Liljeqvist. Från vänster främre raden: Ghita Edmark, Minna Sund-Grönholm, Roger Hakalax och Helena Fabritius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland