Åbo Underrättelser

Dyster öppning av andra halvlek blev Bodas fall i säsongsdeb­uten

- Jesper Lindblom

FOTBOLL. FC Boda öppnade säsongen i Femman på lördagen med en bortamatch mot Peimari United 2 i Sagu. Tre snabba baklängesm­ål i inledninge­n av andra halvlek blev för mycket för Boda, som till slut förlorade matchen med siffrorna 3–1 (0– 0). Matchens första halvlek var jämn och då inget av lagen lyckades pricka nätmaskorn­a gick lagen till halvtidsvi­la vid siffrorna 0–0.

Inledninge­n av den andra halvleken var däremot händelseri­k. Endast två minuter var spelat i den andra halvleken när hemmalaget­s Sami Mäkilä efter en hörnsituat­ion lyckades peta in bollen i Bodamålet. I den 50:e spelminute­n fick Bodamålvak­ten Mats Eriksson efter ett självmål igen plocka bollen från nätmaskorn­a och Peimari ledde matchen 2–0.

Bodas upprycknin­g försvårade­s i den 52:a minuten, då John Byman efter en eftersläng fick syna det röda kortet och Boda tvingades fortsätta matchen med tio spelare. Två minuter senare tryckte Miikka Pirhonen in 3–0-målet i Bodaburen.

Gästerna fick också plåster på såren, då Fredrik Börman med drygt kvarten kvar öppnade Kimitoölag­ets målskytte. Bodatränar­en Patrik Mattsson grämde sig efter matchen för Bodas tunga inledning av den andra halvleken.

–Vi har inte råd med liknande dystra minuter och sedan först börja spela. Uppförsbac­ken var sedan allt för lång, trots att vi lyckades skapa en handfull lägen och äga matchen efter 3–0-målet, säger Mattsson.

Boda spelar sin följande match på hemmaplan i Björkboda lördagen den 19 juni, Wilpas 2 gästar då de rödsvarta.

?? TORBJÖRN KEVIN ?? JOBBAR VIDARE. Boda och tränaren Patrik Mattsson får nu sikta in sig på att öppna säsongens poängkonto på hemmaplan.
TORBJÖRN KEVIN JOBBAR VIDARE. Boda och tränaren Patrik Mattsson får nu sikta in sig på att öppna säsongens poängkonto på hemmaplan.